4.000 de gulguţe vor lumina Parcul Central din Targu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Luminii se va desfăşura pentru a doua oară în Târgu Jiu
Festivalul Luminii se va desfăşura pentru a doua oară în Târgu Jiu

„Festivalul Luminii“ se va desfăşura duminică, 27 mai, în Parcul Central din Târgu Jiu. Estea cea de-a noua ediţie a acestei manifestări care se va desfăşura sub motto-ul „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte“.

„Festivalul Luminii“ este susţinut de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” şi se desfăşoară la nivel naţional. 100 de cercetaşi şi aproximativ 40 de voluntari vor fi prezenţi duminică seara în Parcul Central din Târgu Jiu pentru a aprinde cele 4.000 de gulguţe pregătite pentru acest eveniment. 

„De nouă ani, cercetaşii oferă comunităţii prilejul de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte şi clipe minunate petrecute în aer liber alături de cei dragi în cadrul Festivalului Luminii. În fiecare an, pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii apelează la gulguţe, cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări. Tema din acest an a festivalului este «Natura şi impactul nostru asupra acesteia» pentru că natura este locul în care cercetaşii se simt cel mai bine şi fac tot posibilul pentru a o proteja. De aceea, toate cele 4.000 gulguţe folosite în cadrul Festivalului Luminii – Targu Jiu vor fi realizate prin reutilizarea hârtiei“, se arată într-un comunicat de presă al filialei Târgu Jiu „Ecaterina Teodoroiu“ din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.

Ateliere organizate de cercetaşi

Manifestările vor începe în Parcul Central la ora 17,30, când vor avea loc diferite ateliere pregătite de cercetaşi, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. 

La ateliere vor învăţa să facă gulguţe, brăţări, noduri, baloane uriaşe de săpun, jonglerii cu mingi şi poiuri, să picteze tricouri sau pe bucăţi de pânză. Copiii vor fi pictaţi pe faţă cu floarea de crin, simbolul cercetăşiei, şi vor putea participa la multe jocuri pentru copii. 

„Vizitatorii pot veni să se relaxeze aducând cu ei chitarele pentru că va fi o zonă unde se va cânta live, sau aducându-şi o carte pentru că va fi amenajată şi o zonă de linişte, mai retrasă în parc, unde pot citi. De asemenea, vizitatorii pot participa la aprinderea lumânărilor din cele 4.000 de gulguţe. Accesul la eveniment este liber, iar Festivalul Luminii este o ocazie de a îi cunoaşte mai bine pe cercetaşi şi de a afla cum pot deveni cercetaşi atât copiii, precum şi adulţii.  Aşadar, targujienii sunt invitaţi să vină şi să descopere frumuseţea celei mai mari mişcări de tineret de pe glob şi să afle cum, prin educaţie şi implicare, cercetaşii lasă lumea un pic mai bună decât au găsit-o“,

se mai precizează în comunicatul de presă

Istoria Festivalului Luminii 

Festivalul Luminii este marcă înregistrată a Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, iar ideea festivalului a apărut în anul 2004, când câţiva cercetaşi din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumuseţea lucrurile mărunte din viaţa lor. Unindu-şi forţele au realizat prima ediţie a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenţi au aşezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuţe confecţionate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimiţând odată cu ele şi visele lor, cât şi dorinţa de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii. Din 2008 a devenit eveniment naţional, fiind organizat sincron de mai multe filiale de cercetaşi, ajungând la aproximativ 150 de evenimente în toată ţara şi realizându-se până acum peste 400.000 de gulguţe.

http://festivalul-luminii.ro

Programul Festivalului Luminii Targu Jiu, 27 mai 2018

17:30-20:00 Ateliere simultane

20:30-22:40 Aprinderea gulguţelor

22:40-23:00 Strângerea gulguţelor

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite