150 de ovine au murit de foame, iar leşurile zac într-o zonă greu accesibilă din Gorj

150 de ovine au murit de foame, iar leşurile zac într-o zonă greu accesibilă din Gorj

Imaginile sunt de-a dreptul terifiante

150 de oi, capre, iezi şi miei, dar şi o cabalină au murit de foame într-o zonă greu accesibilă din judeţul Gorj, unde vor fi îngropate.

 
 
Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Gorj, a precizat că animalele au murit din cauza lipsei de hrană, după ce au fost surprinse de zăpadă: 
 

„O echipă de control s-a deplasat la faţa locului, la graniţa dintre localităţile Dăneşti şi Ţicleni. Un  fermier din judeţul Dolj s-a localizat cu animalele la un conac, însă a fost surprins de zăpada mare şi nu a mai putut să plece după furaje. Animalele au murit din lipsa hranei. Este vorba de o iapă şi 150 de ovine“.

 
Proprietarul animalelor a fost amendat cu 400 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari pentru că nu a avut condiţii de bunăstare pentru creşterea animalelor. 
 

Primăria Dăneşti va îngropa animalele

Zona s-a transformat într-un adevărat focar de infecţie. Primăria localităţii Dăneşti pe raza căreia s-a petrecut incidentul are obligaţia legală cu privire la eliminarea cadavrelor. „Am notificat Primăria Dăneşti şi am primit o cerere pentru eliberarea terenului. Aceeaşi solicitare a fost depusă şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj. Legea prevede că în zonele greu accesibile unde nu se poate ajunge cu mijloace auto cadavrele să se poată îngropa. Problema va fi rezolvată în regim de urgenţă“, a mai precizat Nicolae Călescu. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările