Zeci de percheziţii în cinci judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală

Zeci de percheziţii în cinci judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală

Zeci de percheziţii în cinci judeţe, la persoane bănuite de evaziun fiscală

Politisitii efectuează în această dimineaţă 22 de percheziţii pe raza judeţelor Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Ilfov şi Giurgiu. Sunt vizate persoane bănuite de evaziune fiscală cu materiale reciclabile.

 
"Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, ordine publică, investigaţii criminale şi luptători pentru acţiuni speciale din cadrul Inspectoratorului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, efectuează 22 percheziţii, în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Argeş şi Prahova. Acţiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor", precizează IPJ Dâmboviţa.
 

 
Astfel, în perioada 2014-2017, cei în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidenţiat în contabilitate venituri obţinute în urma operaţiunilor cu materiale reciclabile.
 
De asemenea, aceştia ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de cheltuieli fictive.
 
Prejudiciul cauzat este de peste un milion de euro.
 
La activităţi participă şi poliţiştii din Târgovişte, Găeşti, Pucioasa şi Fieni, precum şi efective din Bucureşti, Giurgiu, Argeş şi Prahova.

citeste totul despre: