Trei motive să ieşi din casă astăzi şi mâine. Weekend plin de comedii, la Teatrul Tony Bulandra

Trei motive să ieşi din casă astăzi şi mâine. Weekend plin de comedii, la Teatrul Tony Bulandra

Weekend plin de comedii, la Teatrul Tony Bulandra

Târgoviştenii sunt invitaţi, în acest sfârşit de săptămână, la teatru, pentru o triadă de comedii. În această seară, de la ora 19, în Sala Mică, se va juca un spectacol cu accente comice despre oameni şi actori, “Dublu sau nimic”, în regia lui Corneliu Jipa.

 
«În „Dublu sau nimic” am încercat să împletesc candoarea şi abjecţia, să arăt că într-un singur om sunt de fapt mai mulţi. Acel „singur om” este ACTORUL. Trebuie să fie în stare să joace pe muchie de cuţit, să treacă de la o stare extremă la altă stare extremă. ACTORUL trebuie să se depăşească, să fie mai bun decât el însuşi. Ar trebui să scriu (şi) ACTRIŢA. M-am oprit la denumirea generică: ACTOR.
 
 
Provocarea pentru Maria Nicola şi Radu Câmpean este că trebuie să joace cu aceeaşi înfăţişare două tipologii total diferite, plus încă una, a lor înşile. Am lăsat în text spaţii de improvizaţie, pe care să le gestioneze, pe care să le umple cu propria lor candoare. La urma urmei „Dublu sau nimic” este un experiment şi pentru spectatori, care sunt puşi în faţa unui fapt de viaţă brutal. Oamenii sunt fascinaţi de lumea filmului şi vor să pătrundă în culise, să-l pipăie pe actor şi să urle „ESTE”. Tipurile de actor din piesă există, le-am văzut. Sunt excepţii. Dar există…» (Corneliu Jipa)
 
Mâine seară, de la aceeaşi oră, în Sala Mare, este vremea pentru o comedie romantică, numai bună pentru a marca Valentine's Day: "A douăsprezecea noapte". „A DOUĂSPREZECEA NOAPTE” de William Shakespeare este o comedie spumoasă regizată magistral de prima femeie-regizor a Royal Theatre Company din Anglia, Di Trevis. Muzica originală a celebrului compozitor britanic Dominic Muldowney şi performanţa actoricească vin să întregească acest demers spectacular de excepţie!
 

 
Duminică seară, se întorc pe scena târgovişteană Tom şi Jerry, doi asasini plătiţi, cu conflicte interioare. Textul spectacolului este scris de Rick Cleveland, scenarist câştigător al premiului Emmy pentru serialul The West Wing şi autor a numeroase episoade din serialele Six Feet Under şi Mad Men, pentru care a câştigat premii importante în Statele Unite. În consecinţă, „Tom şi Jerry” este un tip de spectacol arareori întâlnit pe scenele din România, având acel spirit dinamic american, acea combinaţie unică de umor şi de dramatism care ne capturează atenţia aproape în fiecare zi în faţa micului sau marelui ecran.
 
Chris M. Nedeea este un regizor despre care s-ar putea spune că este specializat pe comedie şi pe montarea de texte contemporane, relevante, prezente şi imediate. Cu alte cuvinte, regizorul ideal pentru montarea acestui text, ale cărui treceri sunt marcate muzical de live band-ul á la Blues Brothers, acompaniind cântecele (de lebădă) ale personajelor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările