Volintiru, ameninţat cu DNA-ul. Ţuţuianu spune că e pe cale să păgubească judeţul cu 3 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al PNL Dâmboviţa, Mihai Volintiru, este ameninţat cu DNA de către preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, după ce firma lui Volintiru, câştigătoare a unui proiect pe Registru Agricol, "a uitat" să îşi facă temele. Firma liberalului Volintiru este „în situaţia de a crea o pagubă Consiliului Judeţean, prin neaplicarea acestui proiect, de aproape 3 milioane de lei”, susţine preşedintele CJD.

În urmă cu câteva zile, Ţuţuianu a avertizat public firmele câştigătoare ale licitaţilor că va demara acţiunea penală, reprezentanţii societăţii comerciale care implementează proiectul privind Registrul Agricol Electronic pe zona Şotânga. 

Preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că ştie cine se află în spatele firmei SC NET INTEGRATION TECHNOLOGI SRL, Mihai Volintiru, fost lider PNL Dâmboviţa.

„Avem probleme majore, şi astea sunt generate în ultimul moment, pe implementarea proiectelor pe Registrul Agricol. Dacă etapele de pregătire, chiar şi de livrare pe unul dintre proiecte a unor componente, au fost parcurse foarte bine, întâmpinăm diverse dificultăţi. Dacă proiectele nu sunt implementate, voi trimite dosarele la DNA şi voi cere tragerea la răspundere nu doar a celor care sunt pe hârtii, ci tragerea la răspundere penală a celor care sunt în fapt proprietarii societăţilor comerciale respective. Suntem singurul judeţ din România care are două astfel de proiecte în implementare, sunt 8 milioane de euro şi nu ne permitem să-i pierdem. Pentru Registrul Agricol Informatic pe zona Şotânga, beneficiari unităţile administrativ teritoriale Şotânga, Aninoasa, Doice şti, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Măneşti, Niculeşti, Pietrari, Răzvad, Ulmi, Voineşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brăneşti, Buciumeni, avem următoarea situaţie: s-au livrat şi instalat echipamentele de calcul la CJD şi la UAT-uri, s-a realizat reţeaua de comunicaţii prin STS, s-au instalat aplicaţiile informatice, s-au instruit utilizatorii şi administratorii sistemului informatic", a spus Ţuţuianu. 

În prezent se derulează activitatea de implementare a sistemului informatic, configurare şi populare a bazelor de date cu date specifice UAT-ului şi se realizează interfaţarea cu sistemele informatice ale instituţiilor la nivel central, Ministerul Afacerilor Interne, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Agenţia pentru Administrare Fiscală, Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. 

"Am cerut prelungirea perioadei de implementare a proiectului până la 31 decembrie 2015, întrucât avem probleme în ceea ce se cheamă migraţia datelor către toţi utilizatorii de la toate aceste componente. Pe acest proiect nu-mi fac probleme, el va fi finalizat şi este şi cel mai mare”, a mai precizat preşedintele CJD.

Probleme majore la Moreni

La Moreni licitaţia a fost câştigată de un operator economic - SC NET INTEGRATION TECHNOLOGI SRL, la preţul cel mai scăzut, 2.849.984 lei, faţă de valoarea estimată a contractului de 4.743.175 lei.

„Adjudecarea s-a făcut deci undeva la 60% din valoarea estimată a contractului. Am constatat în momentul când aveam nevoie să primim echipamentele, licenţele, să începem activităţile de instruire, operatorul economic nu este în stare să ne livreze tot ceea ce scrie în contract, nu a putut prezenta un grafic al activităţilor relevante din cadrul proiectului şi am avut cel puţin patru runde de discuţii şi negocieri, de fiecare dată prezentându-se din partea acestui operator economic alte persoane, chiar şi subcontractanţi, ca într-un final să constat cu surprindere maximă că proprietarul real al acestei firme este dl Mihai Volintiru, care este în situaţia de a crea o pagubă Consiliului Judeţean prin neaplicarea acestui proiect de aproape 3 milioane de lei", a spus preşedintele CJD. 

Ce s-a realizat până acum

"La momentul acesta nu au fost realizate: livrarea şi instalarea a 60 de calculatoare la UAT-urile partenere, instalarea softului pe serverele de la sediul CJ, configurarea şi implementarea bazelor de date, migrarea şi integrarea diverselor structuri de date existente, portalul cu servicii electronice pentru cetăţeni, consultare şi plată creanţe locale Registru Agricol online, documente şi informare online, implementarea semnăturii digitale, finalizarea lucrărilor la reţeaua de comunicaţii cu serverele CJ şi testarea. Şi pentru acest contract am solicitat prelungirea până la 31 decembrie 2015. Am cerut o întâlnire conducerii firmei, a celor care sunt pe hârtii deocamdată, dar au declinat-o, pe motiv că sunt ocupaţi. Nu voi lăsa lucrurile la modul ăsta şi voi pune în cârca acestei societăţi comerciale şi a persoanelor fizice care s-au prezentat pe aici de vreo jumătate de an toate consecinţele de natură financiară pe care le suportă Consiliul Judeţean, adică voi cere despăgubiri de 3 milioane lei, dobânzi, penalităţi pentru neimplementarea proiectului şi voi face sesizare penală, pentru că ceea ce se întâmplă aici pe fonduri europene se circumscrie foarte clar normelor legale care ţin de fapte de corupţie”, a încheiat preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite