Vizită de infarct. La Râul Alb, un urs a spart geamul unei case şi a înşfăcat ce a putut. „Ce putem face?”

Vizită de infarct. La Râul Alb, un urs a spart geamul unei case şi a înşfăcat ce a putut. „Ce putem face?”

Un urs a intrat într-o casă din Râul Alb. FOTO: Petruta Emy / Facebook

Urşii nu le mai dau pace localnicilor din zonele de munte. În comuna Râul Alb, din Dâmboviţa, ursul aproape că a intrat într-o casă. S-a cocoţat la fereastră, a spart geamul şi a răvăşit tot ce era pe o masă aflată în apropiere.

„Noaptea trecuta am primit o vizita neastaptata. Un urs, aproape a intrat în casă. Nu mi se pare normal. Ce putem face?”, a fost reacţia unei femei, pe reţelele sociale.
 
Autorităţile au mai fost anunţaţi de prezenţa urşilor şi în alte localităţi, unde nu au mai fost zăriţi până acum. În rândul cetăţenilor din Cândeşti este panică mare, după ce un urs a pătruns într-o gospodărie din satul Dragodăneşti şi a omorât două oi.  
 
Reprezentanţii Primăriei Cândeşti au înştiinţat autorităţile judeţene cu privire la apariţia urşilor în comună. Mai mult de atât, pe pagina de Facebook a Primăriei a apărut şi o informare cu privire la acest aspect. 
 
“Stimaţi cetăţeni ai comunei Cândeşti, vă informăm că s-a semnalat prezenţa unui urs în satul Dragodăneşti, comuna Cândeşti, zona Suseni. Atenţionăm cetăţenii sa fie prevăzători si in momentul în care semnalează prezenţa ursului să apeleze numărul de urgenţă 112 si la următoarele numere de telefon: 0766364924 Primar; 0766517034 Viceprimar; 0785212605 S.V.S.U “, reiese din informarea Primăriei Cândeşti.
 
 
Un urs a intrat într-o casă din Râul Alb. FOTO: Petruta Emy / Facebook
 
Este alertă şi în câteva cartiere din Municipiul Moreni. Un urs a fost surprins, în ultimele zile, în cartierele Tisa, Bana şi Ţuicani. Localnicii au fost avertizaţi în acest sens de autorităţile locale. De asemenea, acestea au transmis oamenilor din aceste cartiere să respecte mai multe recomandări.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările