Vitezele ameţitoare la care pot ajunge unele animale. Care este cel mai rapid

Vitezele ameţitoare la care pot ajunge unele animale. Care este cel mai rapid

FOTO: Higher Learning's

Cercetările arată că oamenii pot alerga cu viteze de până la 40 de km/h, însă viteza sprintului este de aproximativ 20 de km/h. În sălbăticie lucrurile stau altfel, viteza fiind esenţială pentru supravieţuire.

 
Câteva dintre cele mai rapide animale din lume
 
Şoim călător
 
Imagini pentru Şoim călător
FOTO: YouTube
 
Păsările au un avantaj atunci când vine vorba de viteză din motive evidente. Şoimul călător este cel mai rapid membru al regnului animal şi cel mai rapid animal aerian. Este capabil să atingă o viteză de până la 389 km /h. Este necrofag, dar cel mai des mănâncă porumbei sau alte păsări de talia porumbelului. El vânează în zori şi la asfinţit. El poate repera un porumbel în zbor de la mai mult de 8 km.
 
Vulturul Auriu
 
Imagini pentru Vulturul Auriu
FOTO: NLP Integrativ
 
Vulturul Auriu este cea mai mare pasăre de pradă din America de Nord. Are o anvergură de aproximativ 6-8 metri, care este aproape dublă dimensiunii corpului şi poate cântări până la 7 kilograme. Ae o vedere grozavă şi îşi poate vedea prada la o altitudine de 10.000 de metri. Odată ce prada este ţintită, vulturul se avânta sprea ea cu viteze de până la 320 km / h.
 
Ghepardul
 
Gheparii sunt cele mai rapide animale terestre din lume şi sunt capabili să atingă o viteză de până la 121 km / h. Poate menţine viteza maximă pentru 500 de metri şi poate accelera de la 0 la 110 km / h în mai puţin de cinci secunde. La acest record contribuie şi faptul că, spre deosebire de restul felidelor, ghepardul are ghearele semiretractibile. Gheparzii au existat pe Pământ timp de 3,5 - 4 milioane de ani, cu mult timp înaintea celorlalte feline mari. 
 
Cele mai rapide animale din lume
 
1.   Şoimul Călător 389 km/h Zbor
2.   Vulturul Auriu 320 km/h zbor
3.   Liliac mexican cu coadă liberă 160 km/h zbor
4.   Şoimul rândunelelor 160 km/h zbor
5.   Fregatele 153 km/hzbor
6.   Marlinul negru 129 km/h apă
7.   Ferestraş moţat 142 km/h apă
8.   Albatrosul cu capul gri 127 km/h zbor
9.   Şoim de tundră 128 km/h zbor
10. Ghepardul 120.7 km/h pământ
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: