Visul familiei cu cinci copii care trăieşte într-un fost grajd s-ar putea împlini de Paşte. Cine le construieşte o casă

Visul familiei cu cinci copii care trăieşte într-un fost grajd s-ar putea împlini de Paşte. Cine le construieşte o casă

Familia Mocanu, care trăieşte de şapte ani într-un fost grajd alături de cei cinci copii, cu vârste cuprinse între  4 şi 13 ani, va primi un ajutor nesperat. De la apariţia situaţiei lor în presă, „Asociaţia Şansa Ta“ a decis să le schimbe soarta şi să le construiască o casă.

Pentru început, Asociaţia „Marius şi prietenii” le-a cumpărat o sobă nouă în locuinţa improvizată a familiei, într-o fostă clădire a CAP, pentru că cea veche scotea fum. Asociaţia şi-a luat angajamentul că de Paşte să le predea casă celor mici.

„Acum terenul este perfect curăţat, îndreptat şi pregătit pentru a începe săpăturile pentru fundaţie, iar asta se va întâmpla când vom avea şi proiectul casei. Aşadar, sper ca mobilizarea fiecăruia dintre noi să facă diferenţa, iar promisiunea noastră către Cătălina, Andra, Iza, Mara şi Paraschiva să fie minunea de Paşte! Mulţumesc Primăriei pentru tot suportul şi sunt sigur că impreună vom reuşi”, a scris Marius Simionică, fost cadru militar, pe pagina sa de Facebook.
 
 
Copiii familiei Mocanu - Mara (4 ani), Andra (9 ani) şi Cătălina (13 ani) şi cei doi nepoţi - Iza (6 ani) şi Paraschiva (2 ani) locuiesc împreună într-o singură cameră, într-un fost grajd, din comuna dâmboviţeană Finta, satul Gheboaia.
 


Bărbatul a lucrat la Oţelărie, în Târgovişte, iar când combinatul a intrat în insolvenţă, în 2004, familia s-a mutat la părinţii Auricăi, în satul Gheboaia. 
 
Mama fetiţelor are un handicap, însă asta nu o împiedică să lucreze la o firmă de selectare a deşeurilor. De asemenea, tatăl, chiar şi operat şi cu grave probleme de sănătate la ficat, cară lemne cu căruţa proprie pentru cei care îl solicită.
    
„Această familie NU beneficiază de niciun ajutor de la stat! Această familie a încercat prin puteri proprii să construiască 2 camere cu materialele aruncate de alţi. Cine nu reuşeşte să înţeleagă situaţia după ce află aceste lucruri nu merită efortul pentru alte nesfârşite explicaţii. Eu ca şi cei mai mulţi dintre voi cred că vom reuşi să adunăm aceşti bănuţi într-un timp care să ne permită şi terminarea casei iar fapta noastră bună de Paşte să fie această casă pentru această familie. Mă bucur enorm că tot mai mulţi dintre voi va mobilizaţi şi implicaţi. Cei care doresc să ne sprijine cu materiale de construcţii sau voluntariat îi rog să mă contacteze fie pe Facebook, email: bmbbuildingservices@gmail.com ori telefon: 0787554842. Acestea fiind spuse ne dorim că pâna de Paşte micile prinţese să se mute din hambar într-un mic castel”, mai spune Marius Simionică.
 
FOTO Drama familiei cu cinci copii care trăieşte într-un grajd: „De 7 ani stăm aici. Nu avem nici acte. Iarna e crunt“
   
 

FOTO: Mama şi tatăl


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: