Vineri, 25 aprilie, "Deliruri", la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte

Vineri, 25 aprilie,

Distribuţia spectacolului se bucură de prezenţa Adei Milea, a Vavei Ştefănescu, a lui Bobo Burlăcianu şi a lui Cristian Rigman, actor la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, membru al trupei Sunday People

Teatrul Tony Bulandra Târgovişte vă invită la spectacolul concert «Deliruri». Scenariul şi regia sunt semnate de Mihai Măniuţiu, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale.

 
Mihai Măniuţiu a câştigat, printre altele, Premiul pentru originalitate în creaţia regizorală la Festivalul Naţional de Teatru „I.L. Caragiale“, ed. a III-a, cu spectacolul ”Lecţia” de Eugen Ionescu (1992); Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor, cu spectacolul ”Richard al II-lea” de W. Shakespeare (1997); Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, cu piesa ”Woyzeck” de G. Büchner (2006); Premiul pentru cel mai bun spectacol - ”Noaptea Walpurgiei” de Venedikt Erofeev, la Festivalul de Dramaturgie Contemporană, ediţia a XXI-a, Braşov, 2009.
 
Ada Milea – artistul complet
 
Criticul Cristiana Gavrilă spune despre Ada Milea că ” pare că a găsit o formulă magică pentru spectacole de muzică”. Este câştigătoare a doua premii UNITER în 2003 şi 2006.
 
Concepe muzica originală a spectacolului, compusă din 23 de songuri, după textele lui Ion Mureşan, câştigător al Premiului Uniunii Scriitorilor în anul 2011 pentru volumul de poezii ”Alcool” şi despre care criticul şi jurnalistul Al. Cistelecan spunea: ”Poeţii care vor neapărat să ia premii, şi nu doar menţiuni, ar trebui să evite anii în care publică şi Ion Mureşan. Iar asta pentru că, de regulă, el ia toată recolta de premii şi cununiţe, de la cele comunale la cele naţionale şi înapoi. Deşi n-are decît trei cărţi, a strîns după ele trei dulapuri, burduşite toate, de diplome (unul e pe casa scării)”.
 
Coregrafia este realizată de Vava Ştefănescu, director artistic al Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, câştigătoare în 2003 a premiului Ministerului Culturii pentru coregrafie. Scenografia este concepută de Adrian Damian, colaborator constant al regizorului Mihai Măniuţiu.
 
Distribuţia spectacolului se bucură de prezenţa Adei Milea, a Vavei Ştefănescu, a lui Bobo Burlăcianu - solistul trupei Fără Zahăr şi a lui Cristian Rigman, actor la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, membru al trupei Sunday People.
 
DELIRURI – Spectacol concert
după texte de Ion Mureşan
Scenariul şi regia: Mihai Măniuţiu
Muzica originală: Ada Milea
Scenografia: Adrian Damian
Coregrafia: Vava Ştefănescu
Asistent regie: Mihai Panaitescu
Distribuţia: Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vava Ştefănescu, Cristian Rigman

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările