Vijelia a doborât mai mulţi copaci la Butimanu şi Crevedia

Vijelia a doborât mai mulţi copaci la Butimanu şi Crevedia

Copacii căzuţi la pământ nu au creata probleme

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben pentru intervalul 9 iunie, ora 12.00 -  11 iunie, ora 06, valabilă pentru Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei. Fenomenele vizate sunt averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Vântul şi-a arătat deja colţii în localităţile dâmboviţene Butimanu şi Crevedia, acolo unde mai mulţi copaci au fost aruncaţi pe DN 1 A. Echipele de intervenţie au fost prompte şi au îndepărtat copacii de pe drum, nefiind create probleme.

Pentru perioada de care se face vorbire, cantităţile de apă vor depăşi local 30l/mp şi izolat 60-70l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi pe intervale mai scurte de timp. "Comitetele locale pentru situaţii de urgentă au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util, în cazul apariţiei unor evenimente deosebite", se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: