VIDEO Zăpadă la peste 2.000 de metri în Bucegi. 20 de turişti aflaţi în căutarea „zonelor energetice“ au cerut ajutor salvamontiştilor

VIDEO Zăpadă la peste 2.000 de metri în Bucegi. 20 de turişti aflaţi în căutarea „zonelor energetice“ au cerut ajutor salvamontiştilor

Acum, la peste 2.000 de metri altitudine, temperatura este de zero grade, iar stratul de zăpadă măsoară aproape 20 de centimeri

Vreme extremă la munte, pentru această perioadă a anului. Un grup de 20 de turişti veniţi din mai multe colţuri ale ţării să caute zonele energetice din Munţii Bucegi, din judeţul Dâmboviţa, au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor pentru a ajunge în siguranţă la locurile de cazare. Grupul a fost suprins de o ninsoare puternică iscată din senin şi de o ceaţă densă.

 
Se pare că turiştii au căutat şi au găsit, la un moment dat, zonele de pe platoul Bucegilor numite “zone de energie universală” sau zone în care energia este captată prin “sistemul Reiki”. După ce au contemplat o perioadă de timp s-au trezit în mijlocul viscolului şi au cerut ajutor.
 
Servicviul Public Judeţean Salvamont Dâmboviţa a fost alertat de către ghidul grupului că nu mai pot înainta din cauza ceţii, a vântului puternic şi a zăpezii. Apelul a foat făcut din zona Mecetul Turcesc - Vârful Omu. 
 
O echipă formată din 4 salvatori montani, care se află în patrulare preventivă chiar în zonă respectivă, s-a deplasat rapid în zonă, reuşind să recupereze turiştii aflaţi în impas, pe care i-a condus până la Cabană Omu. Salvamontiştii spun că nu s-au mai confruntat cu asemenea vreme în luna iunie.
 
După o pauză de refacere aceştia au fost însoţiţi de către salvatorii montani, în condiţii de siguranţă, până în zonă Peşteră, unde erau cazaţi. 
 

Salvamontiştii recomandă tuturor turiştilor să se informeze întotdeauna asupra traseului pe care urmează să-l parcurgă, să aibă echipament adecvat pentru zona montană şi să urmărească evoluţia climatica pentru ziua când plănuieşte drumeţia. 
 
Serviciul Public Judeţean Salvamont Dâmboviţa stă la dispoziţia turiştilor 24h din 24h cu informaţii necesare pentru orice tip de activitate montană.
 
 
Acum, la peste 2.000 de metri altitudine, temperatura este de zero grade, iar stratul de zăpadă măsoară aproape 20 de centimeri.
 
 
Se spune că în munţii Bucegi există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte, iar funcţiile fizico-chimice se revigorează brusc. Specialiştii în esoterism spun că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer şi pământ. 
  
În 1999, un institut de cercetări particular din Bucureşti, angajat de o firmă străină pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a găsit ceva care poate fi asimilat cu legendara "Gură de Răi". E vorba despre o pantă cu o suprafaţa de aproximativ un kilometru pătrat, unde se manifestă o anomalie magnetică atipică, după cum o definesc specialiştii, zonă care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudată descoperire făcută vreodată în România
  
În tradiţia populară românească, Gura de Rai este un mediu între cer şi pământ cu un caracter sacru, un drum spre Răi, un loc benefic. Ca poziţionare geografică, Gura de Rai este situată pe un picior de munte şi se deschide într-o pajişte înaltă sau un gol de munte. 
 
Conform "Mitologiei Române", cartea lui Romulus Vulcănescu, Gura de Rai este sinonimă cu "plaiul", iar autorul consideră că acestor zone mirifice li se relevă caracterul sacru şi prin titulatură mitropoliţilor români, denumiţi "exarhi ai plaiurilor". 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: