VIDEO Viscol mare în Masivul Bucegi. Toate traseele turistice sunt închise

VIDEO Viscol mare în Masivul Bucegi. Toate traseele turistice sunt închise

Viscolul le-a dat mari bătăi de cap salvamontiştilor care au ieşit la deszăpezit

Iarna încă îşi face de cap în zona înaltă a Masivului Bucegi, din judeţul Dâmboviţa. În acest sfârşit de săptămână, zeci de turişti, cazaţi la Hotelul Peştera, au fost aproape de a rămâne izolaţi din cauza viscolului puternic. Vântul a adus cantităţi mari de zăpadă de pe creste şi a fost nevoie de intervenţia utilajelor grele pentru a degaja drumul.

 
"A fost viscol mare. Cea mai mare intensitate a fost de la Cheile Tătarului în sus. Spre Bolbolci era drumul negru. Nu se mai vedeau gardurile. A fost transport de zăpadă de sus de pe creastă. Sâmbătă seara am stat să deblocăm drumul cu utilajele de la SC LDP", a declarat prof. Doru Diaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa.
 

Drumul trebuia deblocat urgent întrucât Hotelul Peştera era plin de turişti veniţi să petreacă "8 martie".
 
"Din fericire nu a rămas nimeni înzăpezit. Toţi turiştii trebuie să vină echipaţi de iarnă. Trebuie să aibă mare atenţia şi la drum, că este plin cu noroi şi cu bolovani ieşiţi. Toate traseele sunt închise pentu că este vremea rea", a mai spus Diaconescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: