VIDEO Vânătoare de sticleţi, păsări protejate, pe un câmp din Răcari. Braconierii le vindeau ca păsări exotice

VIDEO Vânătoare de sticleţi, păsări protejate, pe un câmp din Răcari. Braconierii le vindeau ca păsări exotice

Cei doi bărbaţi de 30 şi 35 de ani au fost surprinşi la barconat pe raza localităţii Răcari.

Doi bărbaţi, din Bucureşti, au fost depistaţi de către forţele de ordine în timp ce capturau ilegal sticleţi. Cei doi au capturat cu ajutorul unor capcane 30 de sticleţi. Aceste păsări sunt protejate prin lege, iar cei doi s-au ales cu dosar penal.

Cei doi bărbaţi de 30 şi 35 de ani au fost surprinşi la barconat pe raza localităţii Răcari.
 
„La data de 10 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari, în colaborare cu efective de jandarmi din Dâmboviţa, au depistat doi bărbaţi, din Bucureşti, în timp ce se aflau pe fondul de vânătoare din Conţeşti. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, prin utilizarea de capcane neautorizate, cei în cauză ar fi capturat 30 de sticleţi. Păsările au fost ridicate şi predate administratorului fondului de vânătoare”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
 
Pe numele bărbaţilor, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “vânătoare prin utilizarea curentului electric, a explozibililor, a otrăvurilor, a narcoticelor, a aparaturii electronice capabile să ucidă, a laţurilor, precum şi a oricăror alte capcane neautorizate, a armelor, altfel decât ţinute în mână, şi a altor arme decât cele autorizate sau omologate, după caz, pentru vânătoare în România”.
 
„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei doi aflându-se pe terenul agricol din apropierea pădurii “Mereneanca” vânau păsări din speciile sticlete, scatiu şi botgros folosind mai multe capcane de tip colivie”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmboviţa.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările