VIDEO Un urs se plimbă nestingherit prin Dâmboviţa fără ca nimeni să îi poată face ceva

VIDEO Un urs se plimbă nestingherit prin Dâmboviţa fără ca nimeni să îi poată face ceva

Dihania s-a plimbat pe stradă, la ora 11.00

Un urs a fost observat în plină zi, la Răcari, plimbându-se pe stradă. De asemenea, dihania a fost o observată, noaptea trecută, şi la Lunguleţu, patria cartofului, iar la Bălteni a încercat să intre într-o casă. Cel mai probabil este vorba de acelaşi exemplar care se plimbă prin comunele din Dâmboviţa de aproape o lună.

"A fost zărit astăzi în jurul orei 11.00, la graniţa dintre Conţeşti şi Răcari. Se îndrepta înspre Bucureşti. Din fericire nu a creat pagube", ne-a spus primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu.

În Lunguleţu, câţiva tineri l-au alergat cu maşina pe străzi pentru a-l scoate în afara localităţii. Aceasta însă este o soluţie provizorie. Ursul a fost văzut şi in Bălteni, unde, în ciuda echipajelor de poliţie şi jandarmi care au patrulat în zonă, ursul a intrat într-o gospodărie, a rupt un gard şi a încercat să pătrundă în casă, peste oameni. De asemenea, într-o altă gospodărie a ucis un câine. 


Cel mai probabil, gonit din Topoloveni, animalul s-a plimbat săptămâna trecută şi pe străzile din Ioneşti ca la el acasă. A fost zărit zilele trecute şi la Corbii Mari şi Odobşeti, localităţi aflate în sudul judeţului Dâmboviţa. Oamenii spun că ursul a umblat puţin şi prin curţile lor. Într-o gospodărie chiar şi-a găsit „naşii”, doi câini curajoşi, încât ursul a fost nevoit să se caţăre în nucul din curte. 
 
În Odobeşti oamenii sunt speriaţi şi au chemat vânătorii să alunge fiara. S-au tras mai multe focuri de armă pentru a îndepărta ursul
 

 

citeste totul despre: