VIDEO Târgovişte: Mii de lampioane se vor aprinde din nou în "Ora Pământului"

VIDEO Târgovişte: Mii de lampioane se vor aprinde din nou în

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Targovişte alături de Teatrul Tony Bulandra

2014 lampioane se vor aprinde din nou, la Târgovişte, cu ocazia evenimentului "Ora Pământului". Sâmbătă, la ora 20.30, toate luminile din oraş vor fi stinse, iar târgoviştenii vor înălţa către cer, din Piaţa Tricolorului, lampioanele primite din partea administraţiei locale.


Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Targovişte alături de Teatrul Tony Bulandra.
 
"Se va stinge iluminatul public stradal. O să fie distribuite lampioane în mai multe puncte de pe Platou. Rugăm pe cei care vor participa la eveniment să aprindă lampioanele în celaşi timp pentru a crea o atmosferă frumoasă. În caz de vreme nefavorabilă, acţiunea va fi reprogramată", a declarat Alina Dumbravă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgovişte.
 
Ora Pământului 2014: Schimbarea suntem noi 
  
La nivel mondial, în tabloul acţiunilor de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană, se remarcă o Campanie unică în istorie, care în 2010 a reuşit să atingă cca 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de ţări a€“ Earth Hour. 
  
În România, unele dintre cele mai importante instituţii au participat la Campania "€œOra Pamantului”, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigătul vieţii împotrivă pericolelor generate de încălzirea globală. Oameni, organizaţii, companii şi instituţii din toate oraşele ţării au marcat Oră Pământului, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarmă la adresă efectelor dezvoltării iresponsabile. 
 
În fiecare an, la "Ora Pământului" se înregistrează tot mai mulţi participanţi, însă tot în fiecare se înregistrează şi un nou record de gaze de seră eliminate în atmosferă, ducând încălzirea globală spre o creştere a temperaturii globale cu 3-5 grade Celsius, în condiţiile în care oamenii de ştiinţă afirmă că, dincolo de o creştere mai mare de + 2°C, o limită fixată de comunitatea internaţională, sistemul climatic al Terrei riscă să fie destabilizat.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările