VIDEO Tărăboi mare într-un sat din Dâmboviţa, unde mai multe persoane izolate au scos boxele şi au încins grătarul. Doar mascaţii i-au potolit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
racovita

Trupele speciale şi mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi au fost chemate la Racoviţa, acolo unde persoane care ar fi trebuit să stea în izolare au scos boxele şi au încins grătarele. La faţa locului au fost chemaţi mascaţii, care au ridicat două persoane şi le-au dus în carantină forţată.

Totul s-a întâmplat sâmbătă, 11 aprilie. Supăraţi că le-a fost stricată distracţia, oamenii au reacţionat violent şi i-au înjurat şi ameninţat pe oamenii legii şi pe jandarmi.

Persoanele care nu au respectat măsura izolării au fost amendate.

În comuna Racoviţa au fost confirmate două cazuri de coronavirus şi mai multe persoane sunt izolate.

Potrivit Prefecturii Dâmboviţa, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au continuat să acţioneze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari şi poliţişti locali, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului, fiind constituite 166 de patrule, dintre care 91 mixte cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa “Mircea cel Bătrân”.

racovita

Acţiunile au vizat respectarea prevederilor legale impuse pe perioada stării de urgenţă cât şi prevenirea şi combaterea evenimentelor care ar putea afecta ordinea şi siguranţa publică.

COMUNICAT INTEGRAL AL PREFECTURII DÂMBOVIŢA

„Pe parcursul zilei de ieri, au fost efectuate 850 de verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 355.900 lei pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie.

De la debutul pandemiei, au fost aplicate 3.728 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor ordonanţelor militare, în valoare totală de 5.159.800 lei.

           

Conform situaţiei DSP Dâmboviţa:

•se află în izolare la domiciliu 272 persoane asimptomatice

•se află în carantină 517 persoane

De la începutul pandemiei până în prezent, au ieşit din izolare la domiciliu 3290  persoane iar din carantină instituţionalizată 152 de persoane.

ISU ”Basarab I” Dâmboviţa continuă să execute misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, pentru spijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa) au fost înregistrate 463 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziţie pentru persoane aflate în izolare/carantină sau şoferi de autocamioane transport marfă (TIR). 

Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanţilor sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informaţii sau sunt redirecţionate către autorităţile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcţie de caz”, se arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite