VIDEO Premierul Orban şi consilierul său Guran, în campanie electorală în afara legii. Unde au fost zăriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD Dâmboviţa acuză o încălcare a legii electorale, într-un comunicat de presă. Arătaţi cu degetul sunt chiar premierul Luduvic Orban, care, alături de consilierul său Virgil Guran, şeful PNL Dâmboviţa, au f[cut campanie electorală în două comune din Dâmboviţa.

S-a întâmplat sâmbătă, 26 septembrie, la Tărtăşeşti şi Lunguleţu.

„PNL demonstrează, încă o dată, că încălcarea legilor în vigoare a devenit adevărata doctrină a partidului. Deşi campania electorală s-a încheiat în această dimineaţă la ora 07.00, într-un dispreţ total faţă de lege şi de alegători, premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, alături de candidaţii PNL din mai multe localităţi dâmboviţene fac în continuare campanie electorală pe străzi. Orban şi Guran au fost în comunele Tărătaşeti şi Lunguleţu promovând candidaţii PNL din cele două localităţi. Încălcarea flagrantă a normelor legale arată că PNL este dispus să facă orice pentru a mai câştiga capital electoral”, se arată într-un comunicat al PSD Dâmboviţa.

Organizaţia PSD Dâmboviţa solicită instituţiilor competente să ia măsurile de rigoare, chiar dacă este vorba de premierul României.

Campania electorală pentru alegerile locale s-a încheiat iar continuarea propagandei electorale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Este interzisă difuzarea de mesaje audio, video sau mixte cu conţinut electoral, dar şi prezentarea de sondaje.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă că partidul pe care îl conduce va depune plângeri penale la DNA, după ce prim-ministrul României a participat la mitinguri electorale în Dâmboviţa şi Giurgiu, după ce campania electorală a luat sfârşit. PSD a depus la Autoritatea Electorală Permanentă plângeri pentru folosirea, de către PNL a unor platforme online, de asemenea, în afara campaniei electorale, a mai anunţat Ciolacu.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

Potrivit legislaţiei, constituie contravenţie ”continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat”. Fapta se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei.

Cât costă organizarea alegerilor

Pentru organizarea alegerilor locale 2020, guvernul a alocat prin HG 578/2020 suma de 966.263.000 de lei. Cea mai mare parte din această sumă, aproape 865 de milioane de lei, revine Ministerului Afacerilor Interne, care, la rândul său, va distribui prefecturilor peste 776 de milioane de lei pentru organizarea secţiilor de vot şi a procesului de vot în teritoriu. 

Vor mai primi bani, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, 60,4 milioane de lei (pentru infrastructura electronică necesară procesului de vot), Autoritatea Electorală Permanentă, 14 milioane de lei, Secretariatul General al Guvernului, Agenţia Naţională de Integritate şi Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Un capitol separat de chetluieli în acest an este alocat Ministerului Sănătăţii, care va primi 19 milioane de lei pentru asigurarea de materiale sanitare (măşti, dezinfectanţi) care să ajungă la toate secţiile de vot din ţară.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite