VIDEO Pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din mai multe gospodării

VIDEO Pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din mai multe gospodării

FOTO Pompierii ISU Dâmboviţa, în acţiune

Pompierii au intervenit, pe parcursul zilei de marţi, pentru a scoate apa din mai multe gospodării şi pentru a elibera unele căi de acces către locuinţe, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

''În urma precipitaţiilor abundente căzute în data de 13 martie a.c. în judeţul Dâmboviţa, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Basarab I' Dâmboviţa au acţionat pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei, astfel: Detaşamentul de pompieri Târgovişte a intervenit în cartierul Priseaca din Târgovişte pentru evacuarea apei din curţile a 2 gospodării; Garda de intervenţie Voineşti a intervenit în satul Gemenea din comuna Voineşti pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie (curte şi beci)'', se precizează în comunicat.
 
De asemenea Detaşamentul de pompieri Găeşti a intervenit în satul Teleşti din comuna Ludeşti pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie (curte şi casă). Acelaşi detaşament a acţionat în comuna Gura Foii la decolmatarea unui podeţ, pentru eliberarea unei căi de acces către cinci gospodării (calea de acces fiind inundată).
 

Tot în comunicat, ISU Dâmboviţa precizează că Detaşamentul de pompieri Pucioasa a intervenit în localitatea Doiceşti pentru evacuarea apei din două gospodării, iar Detaşamentul de pompieri Moreni a intervenit pe strada I.L.Caragiale pentru evacuarea apei la o cale de acces spre un bloc de locuinţe. Totodată, pompierii din Moreni au acţionat în comuna I.L.Caragiale pentru evacuarea apei din curţile unor gospodării.
 
AVERTIZARE METEO
 
Conform prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, se vor înregistra fenomene hidrografie periculoase în intervalul 13 martie, ora 12:30 - 14 martie, ora 9:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş - bazin superior amonte confluenţă Arieş (judeţele Harghita, Bistriţa Năsăud şi Mureş), Târnave (judeţele Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba), Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj) şi Teslui (afluent al Oltului inferior) - judeţele Dolj şi Olt.
 
De asemenea, Codul galben de inundaţii este valabil până miercuri, la ora 12:00, pe următoarele cursuri: Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), Vedea - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Argeş - bazin superior (judeţul Argeş), Dâmboviţa - bazin superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Neajlov (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu) şi Ialomiţa - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Dâmboviţa şi Prahova).
citeste totul despre: