FOTO VIDEO Aventură pe drumul către casă pentru sutele de turişti care au făcut Paştele la Padina

FOTO VIDEO Aventură pe drumul către casă pentru sutele de turişti care au făcut Paştele la Padina

Drumarii şi salvamontiştii dâmboviţeni le-au dat o mână de ajutor turiştilor

După două zile în care au petrecut la peste 1.600 de metri, în inima Munţilor Bucegi din judeţul Dâmboviţa, sute de turişti au plecat către casele lor. Drumul acoperit de un strat gros de zăpadă le-a creat însă probleme şi au avut nevoie de ajutorul drumarilor şi al salvamontiştilor pentru a putea coborî în siguranţă.

 
Drumarii şi salvamontiştii dâmboviţeni le-au dat o mână de ajutor turiştilor. Oamenii s-au declarat mulţumiţi de Paştele pe care l-au petrecut în plină iarnă, chiar dacă şi-ar fi dorit şi puţin soare.
 
"Drumul s-a rezolvat încă de ieri. Am intrat cu utilajele pe Dichiu, pentru că pe la Sanatoriu este drumul foarte prost. Am intrat pe asfalt ca să poată pleca turiştii spre case. Erau în spatele nostru cel puţin 40 de maşini în timp ce dădeam zăpada la o parte", a declarat Doru Diaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa. 
 
Aproape toate cabanele din zona Padina, dar şi hotelul Peştera au fost înţesate de turiştii care adoră muntele. 
 
Detonare de stâncă
 
Şi specialiştii pirotehnişti de la ISU Dâmboviţa le-au dat o mână de ajutor turiştilor care au petrecut la Padina. Ei au detonat un bolovan uriaş care căzuse de pe versanţi, pe drumul din dreapta Lacului Bolboci, dinspre DJ 713.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: