VIDEO Prima filmare din istorie cu folosirea unei arme cu laser pentru doborârea unei ţinte aeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: iflscience.com
FOTO: iflscience.com

O armă laser capabilă să doboare drone a fost folosită pentru prima dată de către Marina SUA, în scop demonstrativ.  Până acum, au existat multe temeri şi necunoscute pe seama folosirii armamentului pe bază de laser.

Una dintre necunoscute a fost aceea a folosirii laserului ca instrument eficient în războiul modern.

Instalat la bordul USS Portland, arma laser (LWSD), cu puetere de 150 de kilowati, a fost folosită pentru a distruge cu succes o dronă (UAV). 

Exerciţiul a avut loc pe 16 mai 2020, în ceea ce a însemnat prima utilizare a unei arme care foloseşte energie laser de mare puteren, potrivit iflscience.com.

"Cu această nouă capacitate avansată, redefinim războiul pe mare pentru armată", a declarat căpitanul marinei americane Karrey Sanders. 

Dezvoltat de Northrup Grumman, laserul LWSD este destinat să fie instalat pe navele anfibie ale Marinei şi face parte dintr-o serie de arme cu laser pe care armata americană speră să le implementeze în viitorul apropiat. 

Armata SUA crede că utilizarea de arme cu laser, precum LWSD, ar putea proteja într-o bună zi grupurile de transportatori, de pericolul rachetelor cu rază lungă de acţiune lansate de inamici precum China. 

CITEŞTE ŞI:

De ce se tem ruşii de noua armă cu laser testată de americani. Cer chiar să fie interzisă VIDEO

VIDEO Noua armă cu laser a americanilor a doborât mai multe drone în cadrul unui test

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite