VIDEO Familie cu trei copii minori, din Bucureşti, salvată de jandarmii montani, din Bucegi, după 3 ore de căutări

VIDEO Familie cu trei copii minori, din Bucureşti, salvată de jandarmii montani, din Bucegi, după 3 ore de căutări

Jandarmii Postului Zănoaga au fost alertaţi, printr-un apel 112, joi, în jurul orei 18.00, despre faptul că o familie cu 3 copii minori se rătăcise într-o zonă greu accesibilă din zona Zănoaga-Cheile Zănoagei-Scropoasa, din Munţii Bucegi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Imediat după primirea apelului 112, jandarmii au plecat către zona indicată şi, după aproximativ 3 ore de căutări în condiţii dificile, turiştii au fost găsiţi în zona împădurită din apropierea Lacului Scropoasa. 
 
„După găsirea turiştilor, principala grijă a jandarmilor montani a fost să se asigure că cei trei copii, cu vârste între 6 şi 9 ani, sunt în afara oricărui pericol. 

Deşi erau echipaţi corespunzător, membrii familiei au făcut greşeala să se aventureze cu autovehiculul într-o zonă greu accesibilă pentru autoturisme şi apoi să-şi continuie drumul, însă venirea nopţii şi temeperaturile scăzute i-au dezorientat. 

Din fericire, acest episod are un final fericit, toţi membrii familiei fiind aduşi într-o zonă sigură de către jandarmii montani, însă pentru a evita astfel de situaţii este foarte important ca, de fiecare dată, înainte de a pleca în drumeţie să vă informaţi asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate al acestuia, a stării vremii, condiţiilor climatice locale şi să folosiţi de fiecare dată traseele marcate”, a precizat Jandarmeria Română.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările