VIDEO Elevii încurcă şcoala cu barul. Adolescent filmat în timp ce fuma în clasă, cu energizantul pe masă

VIDEO Elevii încurcă şcoala cu barul. Adolescent filmat în timp ce fuma în clasă, cu energizantul pe masă

Elevul studiază la Şcoala din BUtoiul de Jos, comuna Hulubeşti

Un nou caz de indisciplină şcolară a ieşit la iveală, de data aceasta în judeţul Dâmboviţa, acolo unde un elev a fost filmat în timp ce fuma în clasă. Incidentul s-a petrecut în urmă cu două luni, dar a filmuleţul cu pricina a ieşit abia acum la iveală pe reţelele de socializare.

Băiatul a fost sancţionat încă de atunci cu scăderea notei la purtare.
 
Într-o filmare, postată pe reţelele de socializare, apare un elev de clasa a VIII-a, de la şcoala din localitatea dâmboviţeana Butoiu de Jos, care stă într-o bancă din clasă şi fumează nestingherit. În faţă are şi un energizant. Băiatul ştie că este filmat şi nu are nimic împotrivă. Incidentul s-a petrecut în urmă cu două luni. Conducerea unităţii a luat decizia de a-i scădea atunci nota la purtare.
 
„S-a întâmplat într-o pauză. Elevul a fost sancţionat. În primul rând au fost înştinţaţi părinţii şi la sfârşitul semestrului i s-a scăzut nota la purtare cu două punct”, spune Dragoş Hera, dirigintele elevului.
 
Se pare că cel mic a mai creat probleme în şcoală, atunci când ar fi furat un laptop chiar din cancelarie, împreună cu alţi colegi. 
 
„Acest elev a mai avut probleme. Chiar a fost chemată şi Poliţia. La fel, i s-a scăzut nota la purtare, dar noi, mai mult de atât nu ştiu ce putem face”, adaugă cadrul didactic.
 
Băiatul s-a ridicat şi a aruncat ţigara în momentul în care o profesoară a intrat în clasă. Aceasta chiar ar fi zis că se simte miros puternic de ţigară şi i-ar fi îndemnat pe elevi să deschidă geamurile. Inspectoraul Şcolar Dâmboviţa spune că şcoala şi-a făcut datoria, dar elevul nu poate fi exmatriculat până la vârsta de 16 ani.
 
„După ştiţi, e deja o practică. Atunci când faci un lucru rău trebuie să te şi lauzi cu asta. Am constatat că faptele astea de vitejie, în afara faptului că nu ar trebui să se petreacă, nu ar trebui nici popularizate. Regulamentul nu ne permite foarte mare libertate de manevră. Elevului, mai mult de scăderea notei la purtare nu i se pot aplica alte sancţiuni”, a precizat prof. Sorin Ion, inspectorul general al ISJ Dâmboviţa.
 
Din păcate, astfel de scene sunt tot mai dese în rândul elevilor mici, iar cadrele didactice atrag atenţia că părinţii trebuie să intervină şi să colaboreze cu şcoala.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: