VIDEO Două turiste, rătăcite în Munţii Bucegi. Jandarmii le-au arătat drumul către maşinile personale

VIDEO Două turiste, rătăcite în Munţii Bucegi. Jandarmii le-au arătat drumul către maşinile personale

Au plecat să admire frumuseţile Munţilor Bucegi, dar vremea rea le-a pus beţe în roate. Este păţania a două turiste care au cerut ajutorul jandarmilor montani pentru că s-au rătăcit.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Turistele se aflau, în weekend, într-o drumeţie pe traseul montan Canionul Horoabelor. 

La lăsarea întunericului, din cauza vizibilităţii reduse, a necunoaşterii traseului practicat şi a burniţei, cele două s-au panicat şi au solicitat ajutorul salvatorilor montani.
 
„Ajunşi în zona Izbuc, jandarmii de la Postul Montan Peştera şi salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa le-au condus pe bucureştencele în vârstă de 43, respectiv 49 de ani, în condiţii de siguranţă până la Padina, unde aveau maşinile personale. 

Turistele erau echipate corespunzător şi nu au necesitat îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol”, au precizat jandarmii de la IJJ Dâmboviţa.
 
Turiştii aflaţi în dificultate în zona munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările