VIDEO DN 7 blocat de un transport agabaritic, după ce autorităţile au îngustat drumul la cererea unui supermarket:„ Asta e România. Balamuc”

VIDEO DN 7 blocat de un transport agabaritic, după ce autorităţile au îngustat drumul la cererea unui supermarket:„ Asta e România. Balamuc”

Tirul cu gabarit depăşit a făcut praf toţi stâlpii de semnalizare şi a trecut cu mare dificultate pe contrasens

DN 7 Bucureşti - Piteşti a fost blocat, noaptea trecută, în centrul oraşului Găeşti, după ce un vehicul de mare tonaj s-a „încurcat” într-o alveolă prea îngustă construită de câteva luni, în faţa unui supermarket. Autorităţile au îngustat Drumul Naţional pentru a-i obliga pe şoferi să încetinească şi să nu mai aglomereze traficul în încercarea de a intra în supermarket, însă soluţia s-a dovedit una proastă.

 
În loc să fluidizeze traficul şi să îi disciplineze pe şoferi, alveola construită fix pe mijlocul drumului creeză mari probleme. Un tir cu gabarit depăşit, care a plătit taxele de drum, a trecut extrem de greu spre Piteşti din cauza construcţiei realizate de Drumurile Naţionale, cu avizul Poliţiei Rutiere Dâmboviţa. 
 

Sursa video: Mariana Ionescu, Facebook

„Ia! Pomul ăla l-a mâncat fript, l-a terminat. Ale mele au scăpat. Asta e România. Nimeni nu scapă! Aoleu, ia uite ce e pe acolo! Balamuc!”, au spus martorii.
 
Transportul a fost însoţit de escortă şi de o maşină de poliţie. Niciunul dintre sensuri nu a fost suficient de larg ca să permită trecerea utilajului. Până la urmă, tirul cu gabarit depăşit a făcut praf toţi stâlpii de semnalizare şi a trecut cu mare dificultate pe contrasens.
 

Sursa video: Mariana Ionescu, Facebook
 
"Au primit aprobare în urmă cu câţiva ani, dar abia acum s-au apucat de construcţie. Ne deranjează pentru că şi-aşa, la noi în Găeşti, circulaţia este îngreunată de TIR-urile care merg către autostradă sau către Bucurşti, Piteşti, Ploieşti. O să avem în vederea construirea unei centuri sau a unui drum de descărcare. Numai Arctic aduce zilnic 400 de tiruri", spune Ion Untărescu, viceprimar Găeşti.
 
Lucrările i-au contrariat pe localnici, mai ales pe cei care sunt şi şoferi şi circulă zilnic pe acel drum. Aceştia spun că trebuie să fie mult mai atenţi când trec prin faţa supermarketului pentru că la orice mic impact cu bordura se poate provoca un accident. 
 
citeste totul despre: