VIDEO Paranghelie cu manele, în timpul orei de matematică. Un elev, filmat în timp ce îşi înjură profesoara

VIDEO Paranghelie cu manele, în timpul orei de matematică. Un elev, filmat în timp ce îşi înjură profesoara

Actorul de ocazie ar putea fi exmatriculat, însă, la fel de bine ar putea fi trasă la răspundere şi profesoara, care nu i-a atras atenţia elevului să nu mai folosească telefonul mobil

Un filmuleţ postat pe o reţea de socializare pune într-o lumină extrem de proastă un liceu din Dâmboviţa. Un elev, sancţionat în repetate rânduri de jandarmi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, a fost filmat în timpul unei ore de matematică înjurând-o pe profesoară şi ascultând manele. Cadrele didactice recunosc că astfel de scene se întâmplă frecvent în liceu, dar se feresc să o spună în faţa camerei de luat vederi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scenele au fost filmate în timpul unei ore de matematică la Liceul Tehnologic „Dr. C. Anghelescu” din Găeşti. Elevul, de clasa a XII-a, avea cu totul alte preocupări în timp de doamna profesoară rezolva o problemă la tablă, alături de alţi elevi. Deşi în faţa camerei nu a vrut să vorbească pentru a-şi spune punctul de vedere, profesoara ne-a explicat că nu putea să îl dea afară pe elev, pentru că are drepturi.
 
Cadrele didactice recunosc că astfel de scene se întâmplă frecvent în liceu, dar se feresc să o spună în faţa camerei de luat vederi. Dirigintele băiatului chiar îi ia apărarea, spunând despre el că se află la prima abatere.

"Pentru astfel de gest, pentru că e vorba de denigrarea şcolii şi a profesoarei, riscă exmatricularea. E prima dată când se întâmplă aşa ceva. Eu îi ştiu personal pe elevii care s-au filmat, dar chiar nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu sunt elevi problemă, nu sunt interlopi. Este un caz izolat. Copiii noştri sunt cuminţi", ne-a spus Cristian Simescu, dirigintele celor doi elevi.
 
Lucrurile nu sunt atât de roz precum încearcă cei de la liceu să le zugrăvească. Elevul în cauză este un elev problemă.
 

"Eu sunt bărbat şi am probleme mereu cu el. Ea e profesoară şi se descurcă mai greu. Jandarmeria l-a amendat de mai multe ori", ne-a spus un cadru didactic.
"Elevul a creat probleme în repetate rânduri. El a fost sancţionat pentru săvârşirea în public de acte, fapte, gesturi obscene, în public, la adresa unei femei. Totodată, el a mai fost sancţionat pentru pătrunderea cu încălcarea normelor legale de accesc într-o unitate de învăţământ din Târgovişte", a declarat cpt. Ciprian Vătăşelu, purtătorul de cuvânt al IJJ Dâmboviţa.

 
Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa s-a autosesizat în acest caz şi urmează o anchetă la nivelul unităţii şcolare.
 
"În regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, elevilor le este interzis să folosească telefonul mobil în timpul orelor de curs. Ceea ce s-a întâmplat la liceul din Găeşti va face obiectul unei anchete", a declarat prof. Mihaela Anton, purtătorul de cuvânt al ISJ Dâmboviţa.
 
Actorul de ocazie ar putea fi exmatriculat, însă, la fel de bine ar putea fi trasă la răspundere şi profesoara, care nu i-a atras atenţia elevului să nu mai folosească telefonul mobil.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările