VIDEO Covor roşu, petale de trandafiri şi şampanie în faţa închisorii, la eliberarea unui interlop. Reacţia gardienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşirea unui interlop din închisoare a fost motiv de sărbătoare în faţa Penitenciarului „VIP“ din Găeşti. Rudele l-au aşteptat pe bărbat cu covor roşu, petale de trandafir şi şampanie. Tabloul a fost completat de manelele care au început să răsune imediat ce interlopul a ieşit pe poarta închisorii.

Totul s-a întâmplat zilele trecute, sub privirile gardienilor de la Peniteciarul din Găeşti care nu au schiţat niciun gest şi nu au deranjat petrecerea. Mai mult, le-au permis rudelor să organizeze primirea de gală pentru interlopul Frank, din Titu. Oamenii au întins chiar un covor roşu pentru ca Frank să păşească pe el imediat ce iese pe poarta închisorii.

Când a făcut primul pas în libertate „audienţa” a izbucnit în urale şi aplauze. Evenimentul a fost transmis live pe Facebook, pentru ca toată lumea să-l poată urmări.

Frank a fost condamnat după ce a participat la un scandal cu bâte în zona Titu. El şi-a ispăşit ultima perioadă de detenţie la Găeşti, unde penitenciarul funcţionează în regim deschis, iar dotările de acolo sunt râvnite de mulţi deţinuţi.

Sursa video: facebook / Narcisa Selim

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, a declarat pentru „Adevărul” că  angajaţilor din penitenciar nu li se poate reproşa nimic pentru lipsa de reacţie.

„Nu aveau ce să spună angajaţii penitenciarului. E treaba oamenilor cum se manifestă. Erau într-un loc public şi se bucurau că ruda lor termina o perioadă grea din viaţă. Competenţele noastre sunt strict în penitenciar sau în afară, doar pe perioada când escortăm deţinuţii. În cazul ăsta, omul era liber. Ce puteau să mai zică? Nici nu era de competenţa lor să le spună ceva. Ei au plecat imediat acasă, ce era să facă?”, a spus Sorin Dumitraşcu.

Poliţia Locală din Găeşti nu a fost sunată de nimeni din zonă, aşa că nu a avut loc o intervenţie în faţa penitenciarului. Despre o autosesizare în acest caz, dispecerul de la Poliţia Locală Găeşti ne-a rugat să ne adresăm şefilor, dar într-o altă zi, fiind duminică.

„Frank” este liderul unei grupări de temut din zona oraşului dâmboviţean Titu. Surse judiciare au precizat că acesta se ocupă cu proxenetismul şi ar dispune de mai multe „fete“ în ţară şi străinătate.

În urmă cu patru ani, gruparea sa s-a războit cu cea a lui „Bela”. Interlopii n-au avut nicio teamă să intre cu săbiile chiar în sediul Poliţiei din Titu. Atunci, patru persoane au ajuns la spital, iar o tânără a fost tunsă cu sabia şi desfigurată în bătaie. În încăierare, aceştia au lovit chiar şi o autospecială.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite