VIDEO "Calea Luminii" s-a aprins în Joia Mare, la Târgovişte

VIDEO

Cele 2015 lumânări, cu una mai mult decât în anul în care ne aflăm, au fost aşezate cale de aproape doi kilometri, din capătul bătrânului Bulevard Carol I, până la Gara de Nord

Manifestare unică în România, în Joia Mare, la Târgovişte, în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, unde de 15 ani, luminările împânzesc oraşul voievodal, într-un spectacol inedit. Autorul proiectului ,,Calea Luminii", artistul plastic Mihai Şerbănescu, este convins că lumina lumânării călăuzeşte omul de la naştere până la moarte, iar flacara ei are o semnificaţie aparte pentru credincioşi.

 
Evenimentul a început cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţiei Sale, dr. Nifon Mihăiţă, arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei.
 
"Unde este lumină este valoarea veşnică. Dacă nu este lumină, vine întunericul. Dacă nu este bunătate, este răutate. Dacă nu este Iisus Hristos, Domnul nostru şi învăţătura lui, atunci est haos, minciună, corupţie şi tot ceea ce  este mai rău în această lume", a spus IPS Nifon, Arhiepiscopul Targovistei.
 
Cele 2015 lumânări, cu una mai mult decât în anul în care ne aflăm, au fost aşezate cale de aproape doi kilometri, din capătul bătrânului Bulevard Carol I, până la Gara de Nord.
 
Atmosfera celor 2015 lumânări de pe ,,Calea Luminii", cu una mai mult decât în anul în care ne aflăm, aşezate pe bătrânul şi celebrul bulevard al Castanilor, actualmente Carol I, a fost completată de un fundal muzical de excepţie, Doina intrepretată de regretatul interpret de muzica folk Lorin Stănescu.
 
Manifestarea a devenit rapid loc de atracţie şi de pelerinaj pentru sute de localnici, toţi declarându-se fericiţi că au avut privilegiul de a fi martorii unei manifestări artistice unice în România.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: