VIDEO Bunicul tânărului care a dat foc unui câine: „Nu putea să-i dea una cu toporul în cap să-l omoare dacă avea necaz pe el? Şi eu am omorât câine“

VIDEO Bunicul tânărului care a dat foc unui câine: „Nu putea să-i dea una cu toporul în cap să-l omoare dacă avea necaz pe el? Şi eu am omorât câine“

Atât bunicul de 71 de ani cât şi cei doi adolescenţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Bunicul unui tânăr de 14 ani care a dat foc unui câine s-a ales şi el cu dosar penal pentru că a declarat, la un post de televiziune, că şi el a omorât un câine după ce i-a dat cu toporul în cap pentru că îi fura găinile.

„A fost o joacă între ei. Sunt copii. Nu putea să îi dea una cu toporul în cap? Să îl omoare dacă avea necaz pe el? Nu era mai bine aşa? Eu am omorât câine, la mine, pentru că l-am văzut când mi-a luat găinile. I-am pus laţ şi apoi i-am dat una în cap şi gata”, a spus bărbatul în vârstă de 72 de ani.
 
Tânărul care dă foc patrupedului are 14 ani şi este din Lăculeţe. Prietenul său care a filmat totul are 15 ani şi este din Dragodăneşti. Mai întâi, individul a stropit cu benzină căţeluşul, iar apoi i-a dat foc cu ajutorul unei brichete.
 
 
Cei doi tineri sunt cercetaţi acum de Poliţie pentru fapta lor. S-au ales cu dosar penal, fiind acuzaţi de cruzime faţă de un animal neajutorat.
 
Atât el cât şi cei doi adolescenţi sunt cercetaţi în stare de libertate.
 

 
 
Peste 17.000 de români cereau luni, printr-o petiţie semnată în mediul online, ca cei doi tineri care au ucis un câine prin incendiere, săptămâna trecută, să facă închisoare pentru fapta lor. 
 
Petiţia a fost creată de Alexandru Nicolae, cutremurat de cruzimea de care au dat dovadă cei doi adolescenţi din Dâmboviţa. „Cerem pedepsirea cu închisoarea a celor doi tineri care au incendiat un căţeluş în Dâmboviţa, sat Laculeţe” este emsajul petiţiei.
 
Zeci de Asociaţii din ţară, plângeri penale
 
Între timp, zei de Asociaţii pentru Protecţia Animalelor din ţară au depus plângeri penale pe numele celor doi tineri care s-au distrat pe seama câinelui neajutorat. 
 
„Am depus plângeri la Poliţie. Am fost să vedem dacaă mai este în viaţă câinele. I-am promis autorului şi bani dacă îl găseşte. Oricum,  sunt multe asociaţii din ţară care au depus plângeri penale din oraşe cum ar fi Braşov, Cluj, Târgovişte, dar sunt şi plângeri penale făcute de persoane fizice”, a declarat pentru „Adevărul”, Cristina Păun, preşedinta Asociaţiei „Sufleţel” din Târgovişte.
 
Instanţele din România au înregistrat şi o premieră în ceea ce priveşte cazurile de violenţă şi maltratare a animalelor. La Tulcea, în 2017, un bărbat a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru că a ucis cu sălbăticie un câine care nu prezenta niciun pericol.
 
„E puţin, dar cei care vor fi pedepsiţi îşi învaţă lecţia şi mai ales cei care mai au idei d-astea minunate”, mai spune Cristina Păun.   
 
PE ACEEAŞI TEMĂ:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: