VIDEO Cum arată TransBucegi, drumul care ajunge la Babele şi Sfinxul, minunăţiile Dâmboviţei

VIDEO Cum arată TransBucegi, drumul care ajunge la Babele şi Sfinxul, minunăţiile Dâmboviţei

TransBucegi începe din Drumul Judeţean DN71, care face legătura între Sinaia şi Târgovişte, cu puţin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000

Gata cu cozile imense la Telecabina din Buşteni! Drumul DJ 713 spre Babele a fost asfaltat. Se numeşte TransBucegi, se întinde pe 16 km şi va fi inaugurat pe 31 august. Drumul a fost făcut printr-un parteneriat între consiliile judeţene din Prahova şi Dâmboviţa. În prezent se mai lucrează la montarea balustradelor şi la marcarea şoselei, iar investiţia a costat peste 50 de milioane de lei.

Şoseaua TransBucegi (Dj713), drumul care ajunge la Babele şi Sfinxul, cu o lungime de 17 km, va fi inaugurat în luna august, la trei ani de la începerea lucrărilor.
 
TransBucegi începe din Drumul Judeţean DN71, care face legătura între Sinaia şi Târgovişte, cu puţin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000.
 
Drumul ajunge la o altitudine de 1.925 m şi trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiu unde în dreptul Cabanei Dichiu coteste brusc la dreapta şi străbate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă.
 
Drumul a fost asfaltat până la intersecţia cu drumul ce duce la Cabana Piatra Arsă, însă nu în toate zonele au fost montate rigolele, parapeţii, semnele de circulaţie şi marcajele rutiere.
 
Tot în luna august va fi inaugurat şi primul drum construit în Prahova dupa '89 care leagă Valea Doftanei de Buşteni. Drumul are 18 km şi este construit din fonduri private.
 
Mai spre vest de TransBucegi, autorităţile plănuiesc să realizeze un nou drum: Transcarpatica, lucrare care va avea 60 km şi ar urma să lege Moroieni de Moeciu de Jos, prin munţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: