VIDEO Andrei Iliescu, de la Ienăchiţă, medaliat cu aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene

VIDEO Andrei Iliescu, de la Ienăchiţă, medaliat cu aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene

Andrei Iliescu, de la Ienăchiţă, medalie de aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene

Două echipe româneşti care au participat la cea de-a XII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), competiţie cu caracter interdisciplinar, au obţinut medalii de aur, obţinând astfel cel mai bun rezultat din istoria participării olimpicilor români la acest concurs.

 
Cei şase olimpici medaliaţi cu aur sunt: Robert Iulian Răveanu şi Tudor Costel Creţu - Fizică, ambii elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, George Claudiu Săvulescu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Iliescu (Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte) - Chimie, respectiv Alexandru Zancă (Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti) şi Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti) - Biologie.
 
Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene s-a desfăşurat la Atena, în perioada 30 martie - 6 aprilie, şi a reunit 50 de echipe din 25 de state membre ale UE.
 
Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe alcătuite din câte trei elevi care susţin două probe practice de câte patru ore fiecare, la trei discipline: Biologie, Chimie şi Fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.
 
Olimpicii români au mai particpat la trei ediţii ale acestui concurs, informează Ministerul Educaţiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: