VIDEO În ce stare este leul folosit de Dani Mocanu în videoclip. Detalii despre menajeria în care fost găsit

VIDEO În ce stare este leul folosit de Dani Mocanu în videoclip. Detalii despre menajeria în care fost găsit

Leul folosit de manelistul Dani Mocanu în cel mai recent videoclip al său a fost găsit de către autorităţi într-o menejerie din judeţul Dâmboviţa. Felina pare să fie îngrijită bine şi este domesticită. Ea a fost relocată la ZOO Târgovişte pentru investigaţii amănunţite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii argeşeni au identificat o menajerie pe raza omunei Dragodana, satul Picior de Munte, din judeţul Dâmboviţa, acolo unde era ţinut leul folosit de Dani Mocanu în videoclipul care a stârnit reacţii vehemente ale internauţilor preocupaţi de starea animalului. 
 
La faţa locului, au sosit medicii de la DSV şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa. 
 
Animalul a fost relocat de autorităţi la ZOO Târgovişte, acolo unde urmează să fie investigat medical.
 
Se pare că leul a fost îngrijit destul de bine şi pare domesticit precum un câine. De altfel, nu a fost nevoie de tranchilizante pentru a-l reloca la ZOO.
 
„Nu este un leu dresat, ci doar îngrijit bine şi cu multă iubire, precum un câine. Are în jur de doi ani. Îl cheamă Simba. E învăţat cu oamenii, nu este agresiv, răspunde la mune, ştie să fie cuminte”, spune Ion Gheorghe, îngrijitor. 
 

Miercuri, poliţiştii din Ştefăneşti, împreună cu  luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au făcut percheziţii domiciliare în judeţele Argeş şi Ilfov, în cadrul dosarului deschis după ce un leu care ar fi fost plin de răni a apărut într-un clip al lui Dani Mocanu. Se pare însă că felina suferă de o râie netratată, la prima vedere nefiind observate răni grave.
 
Menajeria în care a fost găsit leul aparţine unui fost expert judecătoresc şi are toate actele şi aprobările necesre creşterii animalelor domestice şi sălbatice, la fel ca o Grădină Zoologică.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii privind protecţia animalelor, în care se fac cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.
 
 

Claudiu Duică i-a lăsat cu gura căscată pe poliţiştii, inspectorii DSV şi pe cei de la Mediu veniţi în control la el, în 2015, atunci când o tânără abia a scăpat cu viaţă după ce ar fi fost muşcată de unul dintre leii săi. Executorul judecătoresc a mângâiat leul ca pe un pisoi mic şi drăgălaş, arătându-le în acest fel că animalul său nu este periculos.

Claudiu Duică este un executor judecătoresc din Bucureşti. El s-a ales atunci cu dosar penal deschis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa pentru că avea în propria curte din comuna Dragodana, satul Picior de Munte, o adevărată menajerie, ilegală la momentul acela. Scandalul a izbucnit după ce o femeie din localitate a ajuns la spital, în stare gravă, prezentând mai multe muşcături despre care s-a vehiculat că ar fi fost făcute de un leu.

Conform aceloraşi informaţii, femeia ar fi fost îngrijitoarea animalelor pe care le deţine Claudiu Duică în Dâmboviţa.

Tânără sfâşiată, la spital

În ceea ce priveşte cazul femeii de 31 de ani care a ajuns la spital sfârtecată, medicii s-au ferit atunci să facă declaraţii, însă surse medicale au declarat, pentru „Adevărul“, că în niciun caz nu este vorba despre muşcături de câini. Victima a fost iniţial internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, ulterior fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală, la secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. 

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările