VIDEO 15 dosare penale după raidul printre hoţii de curent din Bălteni: „Nicio problemă, ne cablăm din nou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Zeci de mascaţi, jandarmi şi poliţişti au descins, vineri, în comuna Bălteni
FOTO: Zeci de mascaţi, jandarmi şi poliţişti au descins, vineri, în comuna Bălteni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi efective de jandarmi, au descins, vineri, pe raza localităţii Bălteni, la hoţii de curent.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că 15 imobile erau racordate ilegal la reţeaua de furnizare a energiei electrice, prin instalaţii improvizate. Pe numele proprietarilor, au fost întocmite dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă. Verificările au fost efectuate în colaborare cu reprezentanţii unei societăţi de distribuţie a energiei electrice”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Mascaţii au descins în Bălteni chiar de Moş Nicolae. Au venit însoţiţi de angajaţii de la Electrica pentru a tăia toate improvizaţiile ţiganilor care s-au racordat ilegal la curent. 

„În loc de Moş Crăciun ne-au tăiat curentul, e la ofertă. La cei care nu au contor, le taie curentul, dar şi-l pun ei înapoi. Îl aducem şi noi pe altul, pe expertul de la Bucureşti. Ne costă vreo 500 de euro expertul ăsta, dar face treabă bună”, spune unul dintre tinerii satului.

Alţii au spus că în tot satul sunt doar 5 familii care plătesc curentul electric.

furt curent balteni

„Fură ăştia lumină multă. Foarte mult, fură contoarul. Nimeni nu plăteşte. Au găsit 5 contoare în tot satul. După ce pleacă ei ne legăm din nou. E vina lor, că nu ne bagă contoare. De ce a tăiat contoarele primarul? Ne urcăm din nou pe stâlp. Nu e prima dată”, spune o altă persoană.

Autorităţile avertizează că cei care vor fi prinşi racordaţi ilegal la reţeaua de enregie se vor alege cu dosare penale pentru furt.

furt curent balteni
furt curent balteni
furt curent balteni
furt curent balteni
furt curent balteni
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite