Vânătorul de piraţi Cristian Bobeică vânează acum instituţiile statului care nu arborează tricolorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Liceul de Arte "Bălaşa Doamna", fără drapel
FOTO Liceul de Arte "Bălaşa Doamna", fără drapel

Cristian Bobeică, târgovişteanul care conduce o echipă de intervenţie antrenată să lupte împotriva piraţilor care atacă nave comerciale în apele internaţionale, duce, de două săptămâni, o luptă aprigă cu instituţiile statului care nu arborează drapelul României, conform legii.


"De două săptămâni atrag atenţia asupa faptului că instituţii de învăţământ şcolar şi preşcolar şi instituţii ale adiministratiei publice locale nu au arborat drapelul naţional, iar din puţinele instituţii ce îl aveau arborat, îl aveau arborat greşit sau era deteriorat, iată că şi azi mai găsim instituţii fără drapel. Instituţii fără drapel: Serviciul Voluntariat ptr Situaţii de Urgenţă ( ţine de PRIMĂRIA Târgovişte ), Liceul CARABELA, Şcoală Radu cel Mare, Şcoală de Artă ( Ministerul Învăţământului ), Grădiniţă nr.15 din micro 11, lângă Radu cel Mare maieste o grădiniţă fără drapel. Cu siguranţă am să mai găsesc şi după această intervenţie", spune Cristian.

drapel targoviste

Românul Cristian Florin Bobeică lucrează într-o agenţie de securitate maritimă începând din martie 2014, iar din 2015 este Team Leader. Alături de cei trei luptătorii din subordine, urcă pe vasele de mare tonaj cu misiunea de a le apăra de tentativele de capturare folosind forţa armelor de foc. Majoritatea contractelor se desfăşoară în Orientul Mijlociu, zona cea mai fierbinte a pirateriei maritime moderne (n.r. – numită „high risk area“ în limbajul de specialitate), unde acţionează cu predilecţie grupuri de atacatori somalezi.

image

„Această High Risc Area (HRA) unde lucrăm noi este o zonă în Marea Roşie – Golful Aden – Marea Arabiei – Oceanul Indian, unde încă mai există piraţi care atacă navele comerciale pentru a fura bunuri. Există cazuri în care se răpeşte nava cu tot cu echipaj. Atacatorii conduc navele în Somalia şi, de acolo, cer recompensă. Orice companie care transportă marfă maritim poate să angajeze echipe de securitate. Piraţii n-au încetat niciodată să existe şi vor exista atâta timp cât lumea este extrem de săracă“, explică situaţia românul Cristian Bobeică.

„Nu există poliţie în industria asta“

Luptătorul român spune că în aceste zone de risc nu există autorităţi capabile să intervină, iar piraţii se mişcă fără oprelişti. „Nu există poliţie în industria asta. Ca şi pe uscat, trebuie să somezi atacatorii, conform regulamentului de folosire a forţei. Dacă vezi piraţii la 3 kilometri, îţi anunţi echipa şi chemi căpitanul pentru a le prezenta situaţia. Abia când ajung la 800 de metri de navă, se emite primul avertisment, ridicând arma deasupra capului. Apoi se pun în funcţiune furtunurile cu jeturi de apă sub mare presiune. Partea de sus a navei se împrejmuieşte cu sârmă ghimpată, ca să le îngreunăm abordarea. Se recomandă comandantului să mărească viteza. La 500 de metri, se pot trage focuri de avertisment în aer, apoi se trage în lateralul bărcii piraţilor. Doar dacă se apropie sub 100 de metri, ai voie să-i împuşti direct. Dacă comandantul nu este de acord să tragi, poţi trece peste ordinul său, pentru propria protecţie“, îşi descrie slujba Cristian Bobeică.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Românul ajuns şef al vânătorilor de piraţi somalezi din Oceanul Indian. „Dacă se apropie sub 100 de metri, ai voie să-i împuşti direct“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite