Vânătoare ilegală de şacali, încheiată cu dosar penal la Poliţie

Vânătoare ilegală de şacali, încheiată cu dosar penal la Poliţie

Vânătoare ilegală de şacali, încheiată cu dosar penal la Poliţie. FOTO Adevărul

Un bărbat de 39 de ani este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic. Marţi, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Exlozivi şi Substanţe Periculoase l-au depistat în timp ce deţinea ilegal la domiciliu o armă neletală de tir sportiv, supusă autorizării.

"De asemenea, din cercetări a reieşit că, în ziua de 11 februarie a.c., în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată pe fondul cinegetic din Nucet, cel în cauză ar fi împuşcat fără drept un şacal cu o armă de vânătoare deţinută legal. Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar armele descoperite au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor", se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea condiţiilor de păstrare şi asigurare a securităţii armelor, fiind dispusă şi măsura de anulare a dreptului de port şi folosire a acestora.
citeste totul despre: