Ursul şi-a făcut apariţia la un concurs de alergare montană, desfăşurat în inima Bucegilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Geo Badea
FOTO: Geo Badea

În weekendul trecut s-a desfăşurat, în zona Peştera din Munţii Bucegi, cea de-a 6-a ediţie a concursului de alergare montană  „Atinge Omu”, eveniment organizat de Asociaţia Salvamont Dâmboviţa.

Numărul de inscrişi a urcat anul acesta la aproape 150 concurenţi, însă la linia de start s-au aşezat numai 80. 

Traseul a fost similar cu cel din anii precedenţi, cu start din Peştera, urcare la Vârful Omu, cota cea mai înaltă din Muntii Bucegi (2510m), pe valea Obârşiei şi coborâre pe acelaşi traseu.

Lungimea totală a traseului parcurs a fost de 12,5km, cu o diferenţă de nivel în urcare de aproximativ 1000m.  

       

Tradiţia cursei, bulzul perpelit pe jar şi cana cu jintiţă, pentru care majoritatea concurentilor veneau cu mare drag si poftă, a fost amânată şi în acest an. 

„Mulţumim în mod expres partenerilor noştri, voluntarilor implicaţi în organizarea acestui concurs şi sponsorilor, fără de care acest eveniment nu era posibil. Atinge Omu este unul dintre cele mai frumoase evenimente organizate până acum în această zonă a Bucegilor, care a adus entuziasm în rândul alergătorilor veniţi din toată ţara, atât pentru traseul ales, cât şi pentru atmosferă. Prin organizarea acestui concurs, am urmărit să promovăm cât mai mult zona noastră montană Padina-Peştera”, ne-a spus Geo Badea, organizator.

atinge omu


FOTO: Geo Badea

atinge omu

          

Evenimentul nu a fost unul fără peripeţii pentru că ursul şi-a făcut apariţia la distanţă mică. Din fericire, nu a fost înregistrat niciun eveniment nedorit.

Clasamentul este urmatorul:

https://time-it.ro/2021/atingeomu/

atinge omu


FOTO: Geo Badea

atinge omu
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite