Unde urmează să se construiască Skatepark-ul din Târgovişte. Costul estimat pentru relizarea investiţiei este 1,2 mil. lei

Unde urmează să se construiască Skatepark-ul din Târgovişte. Costul estimat pentru relizarea investiţiei este 1,2 mil. lei

Costul estimat pentru relizarea skatepark-ului este de 1,2 milioane de lei.

În şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte, programată pentru miercuri, 27 septembrie, aleşii trebuie să se pronunţe cu privire la noua locaţie unde ar trebui să fie construit skatepark-ul solicitat de tinerii din oraş. Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, a anunţat noua locaţie.

În luna august aleşii locali au aprobat ca investiţia să fie realizată pe terenul de lângă fostul Restaurant Brotăcei din Parcul Chindia, ceea ce era în contradicţie cu legislaţia, care interzice diminuarea spaţiilor verzi. Primarul a intervenit şi a spus că locaţia va fi schimbată.
 
„Solutia pe care o propun Consiliului Local Târgovişte vizează mărirea Parcului Chindia cu aproximativ 4.000 mp, într-o zonă acum degradată, închisă publicului în acest moment, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani. Din cei 4.000 mp, aproximativ 1.000 mp vor fi ocupaţi de skatepark, iar diferenţa este reprezentată de spaţiul verde care va fi amenajat. Accesul în noua locaţie va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgovişte”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.
 

Iniţial s-a discutat de construţia acestui nou loc de joacă dedicat skateboard-urilor, bmx-urilor, rolelor, trotinetelor în Parcul Chindia, lângă fostul restaurant Brotăcei.

"Această decizie nu este corectă pentru că afectează pe ceilalţi cetăţeni şi este şi ilegală. Legea spune clar că nu se poate schimbă destinaţia spaţiului verde şi nu se poate construi pe spaţiul verde. Primăria a mai pierdut un proces cu ani în urmă când a aprobat ceva similar în parc. Suntem pentru o astfel de construcţie, dar nu pe spaţiul verde. Târgoviştenii au nevoie de mai mult spaţiu verde, nu de betoane în parc. Rugăm administraţia să caute alte soluţii", a precizat şi Valentin Grigore, preşedintele Consiliului pentru Transparenţă Locală Târgovişte.
 
Decizia de a construi un Skate-parc a fost luată în urma unei petiţii online iniţiată de tineri târgovi şteni iubitori ai acestui sport, după ce s-a ajuns la concluzia că solicitarea acestora nu este deloc una imposibilă, ba chiar îmbunătăţeşte modul de viaţă şi de civilizaţie al tinerilor. 
 
Costul estimat pentru relizarea skatepark-ului este de 1,2 milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: