Un târgoviştean a uitat să se prezinte la Poliţie după ce i-a expirat permisul de armă

Un târgoviştean a uitat să se prezinte la Poliţie după ce i-a expirat permisul de armă

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un târgoviştean de 48 de ani nu ar fi depus pistolul de autoapărare şi muniţia deţinută la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă.

Măsura nu a întârziat. Pe numele lui, a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar bunurile au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
 
Totodată, faţă de acesta a fost dispusă şi măsura anulării dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării.
 
Valabilitatea unui permis de armă este de cinci ani, termen calculat de la data eliberării documentului sau, după caz, de la data ultimei prelungiri. Deţinătorii de arme care doresc prelungirea valabilităţii permisului de armă sunt obligaţi să se prezinte înainte de împlinirea termenului de cinci ani la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu armele înscrise în permis, dar şi cu documentele necesare prelungirii permisului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: