Un bărbat din Dâmboviţa, infectat cu virusul West Nile, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 86 de ani, din judeţul Dâmboviţa, a murit după ce medicii au descoperit că acesta este infectat cu virusul West Nile. Decesul a survenit la nici o lună de la internarea în spital.

La nivel naţional au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de virusul West Nile. În judeţul Dâmboviţa, de la debutul sezonului cald au fost confirmate trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din care un caz decedat, iar pentru încă o suspiciune, analizele sunt în lucru, potrivit DSP Dâmboviţa.

„Pacientul decedat era de sex masculin, în vârstă de 86 de ani, domiciliat în mediul rural şi care prezenta multiple comorbidităţi. A fost internat pe data de 12 august 2018 la Spitalul Universitar Bucureşti cu diagnosticul de Sindrom confuzional în observaţie etiologică, iarîn data de 13 august, la cererea aparţinătorilor a fost externat, decesul survenind la domiciliu în data de 15 august 2018. Rezultatul probei LCR transmis instituţiei noastre de către Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat şi diagnosticul de infecţie cu virusul West Nile”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa.

Populaţia trebuie să ştie că infecţia cu virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepăturile ţânţarilor.

„Reamintim autorităţilor administraţiei ublice locale către buie să intensifice măsurile de dezinsecţie pentru a preântâmpina răspândirea acestei boli. În circa 80% din cazuri persoanele infectate nu prezintă simptome, dar în situaţia în care apar durerile musculare, febra, durerile de cap intense, erupţiile cutanate, rigiditatea gâtului, sensibilitatea la lumină, convulsiile, frisoanele, oboseala cronică, este necesară consultarea de urgenţă a unui medic”, mai precizează DSP.

Faţă de anul trecut, debutul perioadei de îmbolnăviri s-a produs cu 3 săptămâni mai devreme, iar specialiştii apreciază că ne apropiem de vârful epidemic din acest sezon, dar nu este vorba despre o epidemie, aşa cum a fost în anii 1996, 2010 şi 2016.

Condiţiile favorabile de dezvoltare a vectorilor sunt reprezentate de perioada excesiv de ploioasă care a făcut dificilă distrugerea ţânţarilor, dar şi de deficienţele în aplicarea măsurilor de control şi a măsurilor de protecţie personală.

Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă folosirea mijloacelor de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre. Direcţiile de sănătate publică vor desfăşura o campanie de informare a populaţiei referitoare la măsurile necesare pentru protecţia personală împotriva infectării cu virusul West Nile.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite