Un bărbat cu chef de glume a fost amendat de Poliţie după ce, beat fiind, a sunat la 112 spunând că i s-a furat un lănţişor

Un bărbat cu chef de glume a fost amendat de Poliţie după ce, beat fiind, a sunat la 112 spunând că i s-a furat un lănţişor

Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă.

 
Valoarea amenzii este cuprinsă între 500 lei şi 1.000 lei. Asta a păţit şi un bărbat din Pietroşiţa, în vârstă de 33 de ani, care a sunat la 112 spunând că i s-a furat un lănţişor. În realitate însă bărbatul era beat şi avea chef de glume.
 
„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi de un bărbat de 33 de ani, din Pietroşiţa, cu privire la faptul că ar fi fost agresat de mai multe persoane şi i-ar fi fost sustras un lănţişor. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză, fiind în stare de ebrietate, ar fi alertat în mod fals agenţiile specializate de intervenţie. Totodată, din cercetări a reieşit că bărbatul nu a fost victima vreunei infracţiuni. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor O.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a poliţiei, pompierilor, jandarmilor sau ambulanţei, mai spun poliţiştii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: