Un avion de agrement, la bordul căruia se aflau doi piloţi, a aterizat forţat pe un câmp din Dâmboviţa

Un avion de agrement, la bordul căruia se aflau doi piloţi, a aterizat forţat pe un câmp din Dâmboviţa

Piloţi sunt în afara oricărei primejdii. Incidentul este verificat acum de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţă Aviaţiei Civile. FOTO Protv

Un avion de agrement, la bordul căruia se aflau doi piloţi, a aterizat forţat, în acest weekend, pe un câmp din Dâmboviţa. Cei doi piloţi au luat această decizie după ce aeronava a început să trepideze puternic.

Se pare că vremea a fost de vină: din primele concluzii, motorul ar fi îngheţat în aer. Cei doi bărbaţi, de 43, respectiv 50 de ani, au scăpat teferi, potrivit stirileprotv.ro
 
Aparatul de zbor, de mici dimensiuni, aparţine unui pilot profesionist. Bărbatul în vârstă de 43 de ani, militar de carieră, efectua, împreună cu un alt pilot cu experienţă, un zbor de antrenament.
 
“Au zburat 10-15 minute, veneau la aterizare. Avionul a avut un trepidaj, a scăzut puterea, iar piloţii au hotărât să aterizeze. O pală a atins pământul. Probabil, givrajul e cel care ar fi pus probleme la carburator”, a spus Daniel Preda, administratorul aerodromului Ilfoveni.
 
Piloţi sunt în afara oricărei primejdii. Incidentul este verificat acum de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţă Aviaţiei Civile.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările