UPDATE GALERIE FOTO Bustul lui Grigore Alexandrescu vandalizat. Hoţii s-au pus pe el cu fierăstrăul şi cu barosul. Poliţiştii l-au găsit cu capul tăiat!

UPDATE GALERIE FOTO Bustul lui Grigore Alexandrescu vandalizat. Hoţii s-au pus pe el cu fierăstrăul şi cu barosul. Poliţiştii l-au găsit cu capul tăiat!

Bustul lui Alexandrescu va fi repus pe soclu

Bustul celebrului peot român, Grigore Alexandrescu, din Târgovişte, furat în noaptea de Revelion, a fost găsit de poliţie în urmă cu puţin timp. Singura problemă este că hoţii, care aveau de gând în valorifice la centrele de colectare a fierului vechi, au apucat să îi taie capul. Specialiştii îl vor lipi însă iar statueta va ajunge din nou acolo unde îi este locul.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

 
Foto
Bustul lui Grigore Alexadrescu, fără cap
 
 
 
 
 
Hoţii au încercat să îl vândă şi ar fi putut scoate bani frumoşi pe el. I-au tăiat capul, cel mai probabil cu un bomfaier şi l-au lovit cu un baros, în încercarea de a-l desprinde de restul corpului.
 
„Târgovişte este un oraş sigur, în ciuda tuturor răutăţilor venite din partea unora sau altora. Autorităţile au dovedit încă o dată că s-au mişcat exemplar, iar un merit deosebit îl are poliţia care a găsit bustul lui Grigore Alexandrescu. Le mulţumesc foarte mult celor de la poliţia dâmboviţeană”, a declarat pentru Adevarul, primarul Gabriel Boriga.
 
Bustul lui Grigore Alexandrescu a fost găsit pe raza municipiului Târgovişte, însă hoţii nu au fost identificaţi. Urmează ca în cel mai scurt timp, oamenii legii să dea şi de urma celor care au pângărit unul dintre cele mai importante monumente istorice din oraş.
 
Grigore Alexandrescu s-a născut la Târgovişte, în data de 22 februarie 1810 şi a murit la Bucureşti în 1885. A fost un poet şi fabulist. Alexandrescu e cel mai de seamă precursor muntean al lui Eminescu şi unul dintre cei mai interesanţi poeţi ai primei jumătăţi al secolului al XlX-lea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările