Transbucegi rămâne închis şi de Paşte. Viscolul a adus din nou zăpada de pe versanţi şi le-a încurcat planurile drumarilor

Transbucegi rămâne închis şi de Paşte. Viscolul a adus din nou zăpada de pe versanţi şi le-a încurcat planurile drumarilor

Viscolul puternic din ultimele zile a făcut imposibilă deschiderea DJ 713 din Munţii Bucegi, cunoscut sub numele de Transbucegi. Autorităţile recomandă şoferilor să respecte această restricţie temporară de acces în acea zonă a Bucegilor şi să acorde atenţie sporită indicatoarelor de restricţie instalate în zona cabanei Dichiu.

„Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile din ultimele zile, înregistrate în zona montană a judeţului Dâmboviţa şi care au favorizat înzăpezirea drumului judeţean 713, sectorul de la km 12 + 00 până la intersecţia cu drumul către cabana Piatra Arsă, facem precizarea că acesta rămâne închis circulaţiei publice până la finalizarea activităţilor specifice de înlăturare a cantităţilor de zăpadă aduse de viscolul intens”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.
 
Autorităţile recomandă participanţilor la trafic şi turiştilor să respecte şi să acorde atenţie sporită indicatoarelor de restricţie instalate în zona cabanei Dichiu şi să se informeze, în prealabil, dacă sectorul mai sus menţionat este într-o stare corespunzătoare pentru accesul rutier.„Menţionăm, totodată, că SC LDP Dâmboviţa SA, operatorul care are contractate serviciile de deszăpezire pe cei 4 km ai DJ 713, din zona Piatra Arsă, depune toate eforturile pentru a reduce perioada de închidere a circulaţiei”, mai arată CJ Dâmboviţa.
 
 
Accesul către platoul Padina – Peştera se poate realiza în condiţii specifice sezonului rece atât pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Bolboci – Padina Peştera, cât şi pe traseul DJ 713, de la DN 71 Cota 100 – Moroeni – cabana Cuibul Dorului – cabana Dichiu – drum de legătură Zănoaga – Bolboci – Peştera.
 
La 31 martie, poliţiştii de la Rutieră şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care au fost la faţa locului, au ajuns la concluzia că se poate relua circulaţia pe TransBucegi, însă numai până în zona Cabanei Dichiu, nu şi spre Piatra Arsă, unde stratul de zăpadă este în continuare consistent.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: