Transbucegi a fost redeschis circulaţiei după ce drumarii au curăţat şoseaua de zăpada căzută de pe versanţi

Transbucegi a fost redeschis circulaţiei după ce drumarii au curăţat şoseaua de zăpada căzută de pe versanţi

Drumul a fost închis în ultima săptămână ca urmare a viscolului şi avalanşelor produse în zonă

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a redeschis miercuri, 23 ianuarie, circulaţia DJ 713 Sinaia (DN 71) – Şaua Dichiului pentru circulaţia rutieră, după mai bine de o săptămână în care a fost blocat.


Potrivit autorităţilor, decizia a fost luată în condiţiile în care, în zona montană dâmboviţeană, condiţiile meteorologice s-au îmbunătăţit, iar operatorul economic ce efectuează lucrările de deszăpezire, respectiv SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA, a reuşit să degajeze zăpada de pe drumul în cauză.
 
Drumul a fost închis în ultima săptămână ca urmare a viscolului şi avalanşelor produse în zonă.
 
„Menţionăm că celelalte restricţii de circulaţie, valabile pentru perioada anotimpului rece, rămân în vigoare”.
 
Marţi, 15 ianuarie, s-au produs mai multe avalanşe pe traseul DJ 713 - Sinaia (Cota 1000) - Cabana Cuibul Dorului, în zona Cabanei Dichiu, ducând la întreruperea circulaţiei. În zăpada a fost îngropat şi un utilaj al drumarilor, însă şoferul a reuşit să se salveze la timp.

Turiştii au putut urca în continuare în zona montană a judeţului Dâmboviţa spre Peştera-Padina, pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera, dar numai cu maşini 4x4, echipate de iarnă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: