Trăgător la vârsta de cinci ani

O fată de nouă ani a ajuns la spital după ce a fost împuşcată în picior de fratele ei cu o armă cu aer comprimat. Minora este internată acum în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Târgovişte, iar mâine va fi supusă unei intervenţii chirurgicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

O simplă joacă se putea transforma într-o adevărată tragedie în comuna dâmboviţeană Crângurile. Un băieţel de numai cinci ani a împuşcat-o pe sora sa, mai mare cu patru ani, cu o puşcă cu aer comprimat. Minora a fost rănită în piciorul stâng.

Cei doi copii se întorceau împreună ca mama lor de la o înmormântare şi pe drum s-au oprit pe la unchiul copiilor. La un moment dat, băiatul cel mic a găsit o puşcă într-o încăpere şi din joacă, a împuşcat-o pe sora sa în picior.  Când şi-a văzut fata plină de sânge, mama acesteia mai avea puţin şi leşina.  „Puşca era a fratelui meu. Nici nu îmi mai revin de emoţii ce am. În casă s-a întâmplat. Nici nu am auzit că nu face zgomot puşca asta”, a declarat Antoaneta Berechet, mama fetei.

Va fi supusă unei operaţii la picior

Minora a fost dusă de urgenţă la Spitalul Judeţean din Târgovişte unde a fost internată. Medicii de aici sunt nevoiţi să o opereze pentru a-i scoate obiectul străin din picior. „Minora a fost împuşcată accidental. Se pare că glonţul a pătruns în coapsă dar nu a produs leziuni vasculare sau osoase. Fetiţa a fost internată şi acum este sub tratament antibiotic, urmând să se intervină pentru scoaterea corpului străin”, a declarat dr. Carmen Marcu, directoarea Spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgovişte.

Oamenii legii au stabilit că unchiul copiilor, un bărbat de 35 de ani nu avea documente legale pentru puşca cu aer comprimat. „Am această armă de zece ani. Nu am ştiu că trebuie declarată. Am folosit-o în urmă cu o săptămână şi am uitat că este încărcată”, a spus Alin Berechet, unchiul fetei împuşcate.

Acum el s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi uz fără drept ale unei arme neletale supuse autorizării, raportate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările