Toamna se numără...crizantemele

Toamna se numără...crizantemele

Nuţa şi Verginia vând crizanteme în Piaţa 1 Mai din Târgovişte

Crizantema, denumită şi floarea de aur care înfloreşte toamna, a devenit principa atracţie în pieţele din Târgovişte şi în locurile unde se comercializează minunatele plante. Albe, galbene, violete, crizantele te încâtă de la prima vedere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comercianţii ştiu că târgoviştenii iubesc crizantemele, mai ales că în vechea Cetate de Scaun are loc renumitul festival „Crizantema de Aur”, şi au ieşit la atac. Au adus flori din localităţile învecinate, Teiş şi Gura Ocniţei. „Venim în fiecare an aici cu crizanteme. Avem de toate culorile. Deocamdată le vindem doar în ghiveci pentru că se păstrează mai bine. La noi e o tradiţie de familie”, spune Andronache Nuţa, o vânzătoare din Piaţa 1 Mai din Târgovişte.

Vânzările merg mai prost decât anul trecut

Criza a înjumătăţit veniturile comercianţilor. Dacă în toamna lui 2009, producătorii vindeau zeci de ghivece cu flori, existând situaţii în care făceau faţa cu greu valului de cumpărători, acum oamenii preferă să cumpere mâncare în loc de flori. „Singura noastră speranţă e „Crizantema de Aur”. Sperăm ca municipalitatea să cumpere cât mai multe flori de la noi. Acum vânzarea nu prea mai merge. Facem aproape în fiecare zi aproape 300 de lei dar e puţin faţă de anul trecut”, spune şi Iordache Verginia.

Crizanteme mai puteţi găsi şi pe platoul Prefecturii din centrul Târgoviştei. Acestea sunt aduse din Braşov sau chiar Olanda.

Preţurile unui ghiveci cu crizanteme variază între 10 şi 20 de lei, în funcţie de mărirea florilor. ”Crizantemele sunt flori care nu necesită o atenţie deosebită. Au bevoie doar de apă. Toamna este anotimpul lor. Sunt flori perfecte pentru grădină sau pot fi ţinute chiar în casă”, ne explică Maria Savu, care vinde crizanteme lângă fântâna arteziană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările