TERIBIL! A murit la joacă, ucis de un leagăn

TERIBIL! A murit la joacă, ucis de un leagăn

Bunicul copilului, Gheorghe Văduva, era distrus de moartea nepoţelului

Paul Cristian Văduva, un copil în vârstă de numai şase ani, a plecat la joacă şi nu s-a mai întors. Părinţii l-au găsit într-o baltă de sânge, strivit de leagănul în care se dădea cu alţi copii. Leagănul ucigaş, instalat în parc de angajaţii primăriei, nu era fixat în pământ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Paul a fost strivit de un balansoar, astăzi în jurul orei 15.00, într-un parc situat în centrul oraşului Târgovişte, în spatele Complexului Muntenia. „Trei copii se dădeau în leagăn. Şi-au făcut vânt prea tare şi din balans s-au răsturnat şi au căzut. Scheletul leagănului s-a răsturnat peste ei. Unul dintre copii a ieşit repede şi am crezut că nu s-a întâmplat nimic, abia după ce a fost ridicat balansoarul mi-am dat seama de nenorocirea care s-a întâmplat. De multe ori mi-am spus că balansoarul acela va omorî pe cineva, se mişca, era pus pe pământ, nu înfipt în pământ”, a spus o femeie care a asistat la întreaga scenă.

Câţiva adolescenţi prezenţi în apropierea parcului au sărit să ridice balansoarulul căzut şi au rămas îngroziţi la vederea la vederea copilului care zăcea într-o baltă de sânge.

„Salvaţi-ne copilul”

Prietenii lui Paul au plecat imediat să-i anunţe pe părinţii acestuia că băiatul lor a fost prins sub un leagăn în timp ce alţii au anunţat salvarea. Părinţii, care au venit într-un suflet pentru că locuiesc în apropierea locului de joacă ucigaş, au înlemnit pe loc la vederea trupului însângerat. „A fost omorât de un leagăn”, repetau fără nicio noimă cei doi şi plângeau în hotote.

Personalul de pe ambulanţă, care a ajuns în parc în câteva minute, au încercat să resusciteze trupul neînsufleţit al copilului fără succes. Acesta era deasemenea îngrozit de ceea ce se întâmplase, mai ales că părinţii se rugau de ei să le salveze copilul şi urlau de durere în timp ce medicii încercau să-l resusciteze pe Paul. „Am găsit copilul în stop cardio-respirator, am încercat să îl resuscităm timp de 45 de minute”, a spus doctor Ciprian Ogescu, medicul de pe ambulanţa care a intervenit la locul tragediei.

Leagănul a fost pus de angajaţii primăriei

Parcurile au fost amenajate de angajaţii Primăriei Târgovişte. „Leagănele sunt puse de către şantierul Primăriei. Am discutat acum cu directorul de la şantierul primăriei care mi-a spus că tehnologia după care sunt construite aceste părculeţe este fără fixare. Normal ar fi trebuit să fie fixate, dar asta este tehnologia după care funcţionează, nu se prind cu nimic", a spus inginerul Dorin Maican, directorul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Târgovişte.

Poliţia aşteaptă rezultatele necropsiei şi a început o anchetă pentru a se stabili vinovatul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările