Tehnică de intervenţie nouă primită de ISU Dâmboviţa. Pompierii au primit şi un container special care poate alimenta un spital în cazul întreruperii curentului

Tehnică de intervenţie nouă primită de ISU Dâmboviţa. Pompierii au primit şi un container special care poate alimenta un spital în cazul întreruperii curentului

Cele 3 ambulanţe SMURD au fost achiziţionate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 - “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”.

La sfârşitul săptămânii trecute, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au intrat trei ambulanţe SMURD - tip B2, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime (autoscară) şi un container electrogenerator.

Cele 3 ambulanţe SMURD au fost achiziţionate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 - “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”.
 
Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sistemul integrat de urgenţă va beneficia de o îmbunătăţire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenţei medicale şi transportul pacienţilor fiind asigurate la standarde ridicate.
 
Autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime şi containerul electrogenerator au fost achiziţionate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020, care are drept scop consolidarea rezilienţei la dezastre, prin îmbunătăţirea capabilităţii de răspuns la situaţiile de urgenţă generate de cutremure, alunecări de teren, eşecul utilităţilor publice, accidente tehnologice, inundaţii şi incendii.
 
 
CARACTERISTICI TEHNICE
 
Ambulanţă de urgenţă tip B2, Volkswagen Transporter T6, tracţiune 4X4.
 
Motor: Volkswagen; putere - 204 CP; capacitate cilindrică de 1968 cm3; norma de poluare Euro 6; cutie de viteze automată cu 7 trepte;
 
Destinaţie: Ambulanţa de urgenţă de tip B2 este destinată pentru intervenţie în caz de urgenţe medicale, precum şi în cazul producerii unor situaţii de urgenţă care necesită folosirea acestora.
 
Autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime Iveco-Magirus (42+/-3 m)
Motor: IVECO; putere - 319 CP; norma poluare Euro 6;
 
„Autoscările sunt destinate, în special pentru pătrunderea rapidă a pompierilor în părţile superioare ale clădirilor, fără a fi necesară folosirea mijloacelor de urcare cu care este prevăzut obiectivul (scări exterioare şi interioare, ascensoare), care frecvent, în cursul unui incendiu, ar putea fi lipsite de eficienţă sau deteriorate. Autoscările pot fi folosite şi pentru: lucrul cu substanţe de stingere de la înălţime, pentru iluminarea anumitor zone pe timpul nopţii, pentru salvarea persoanelor şi bunurilor, ca macara (masa maximă ridicată fiind de 300 kg)”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.
 
 
De semenea, ISU a mai primit şi un container suport logistic al intervenţiei tip IV-iluminat, destinat alimentării cu energie electrică a unor tabere mobile (iluminat şi asigurarea energiei pentru agregate electrice), precum şi pentru alimentarea unor alţi consumatori de energie electrică (gospodarii, spitale etc.) în cazul producerii unor situaţii de urgenţă care determină întreruperea alimentării cu energie electrică de la reţeaua naţională.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările