Trei artere importante din Târgovişte vor fi lărgite la patru benzi de circulaţie, în cadrul proiectului PIDU „A”

Trei artere importante din Târgovişte vor fi lărgite la patru benzi de circulaţie, în cadrul proiectului PIDU „A”

Valoarea totală a proiectului este de 47 de milioane de lei, fără TVA

Primarul Târgovişte, Gabriel Boriga, a semnat, luni, Programul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), zona A, care prevede reabilitarea totală a Microraionului VI. Pe lăngă dărâmarea garajelor, amenajarea spaţiilor verzi şi a spaţiilor de parcare, proiectul prevede şi lărgirea la patru benzi de circulaţie.

 
„Efectiv ne modernizăm”
 
„Bulevardul Unirii va avea patru benzi de circulaţie. Scuarul din mijloc va dispărea şi vom avea minim patru sensuri de circulaţia. Sper ca atât pe Bulevardul Unirii cât şi pe Tudor Vladimirescu, continuat cu I.C. Brătianu, adică zona PIDU-ului A şi B, să ajungem la nivelul pe care eu mi-l doresc, să avem patru benzi de circulaţie continuu, în afară de parcări.Dacă putem să mai creăm şi parcări, foarte bine, dacă nu, vor fi parcări în spatele blocurilor, pe străzi adiacente. Vom face şi noi cum se face în Europa. Parchezi maşina nu pe scările magazinului, ci în spatele blocului. Oraşul se sufocă, pentru că sunt foarte multe maşini. Trebuie să avem un oraş civilizat. De asemenea, toate semafoarele pietonale vor fi acţionate cu comandă manuală”, a declarat Boriga.
 
Valoarea totală a proiectului este de 47 de milioane de lei, fără TVA, iar lucrările vor fi executate de asocierea Delta ACM 93 şi Verta Tel SRL.


 
În acest moment, în plină desfăşurare se aflăa PIDU B, care cuprinde cartierele CFR, Aleea Trandafirilor, Micro XI, Micro XII.
 
Se vor reabilita străzi şi trotuare în lungime de peste 7 kilometri, numai în micro 6, se vor amenaja piste pentru biciclişti în lungime de peste 8 kilometri şi se vor amenaja şi construi 2.000 de locuri de parcare. Vor fi amenajate 12 staţii pentru stransportul public local, patru locuri de joacă şi 6 hectare de spaţii verzi. De asemenea, se va schimba instalaţia de iluminat public stradal în lungime de 12 kilometri, vor fi montaţi 400 de stâlpi de înaltă tensiune, dotaţi cu corpuri de iluminat ecologice şi peste 8 kilometri de fibră optică. Nu în ultimul rând se va lucra pe 7 kilometri de reţele de apă, se vor monta 28 de cămine de vane, se vor face 28 de branşamente, 2 kilometri de reţea de canalizare.
 
Termenul de finalizare este de 18 luni de zile. “Sunt convins că târgoviştenii vor găsi resurse să suporte cu stoicism cele 18 luni în care se vor desfăşura lucrările, pentru că la final vom avea o nouă faţă a cartierelor.”, a declarat Cirpian Prisăcaru, viceprimarul Târgoviştei. 
 
PE ACEEAŞI TEMĂ:
 

PE ACEEAŞI TEMĂ:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: