Târgovişte: Marius Mihălcioiu este prima voce din FM-ul dâmboviţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrează de 15 ani în radio şi este primul dâmboviţean care a vorbit în direct pe un post de radio local.

În 1995 a avut loc un concurs la primul post de radio din Târgovişte. „Am luat cu brio şi pe 15 martie 1995 am fost primul om care a spus în direct „Bună seara” la Radio Minisat. Făceam probe şi eu am fost prima voce”, îşi aminteşte Marius.

Prima emisiune realizată a fost 3T, alături de Bogdan Şerban şi de Cătălin Aldea. ”Era o emisiune interactivă care începea la ora 14,00. Primeam telefoane în direct, sunau foarte mulţi, lumea vroia să vorbească la radio. La o emisiune, am rugat oamenii să spună trei lucruri pe care le-ar face dacă ar fi Ceauşescu. A sunat un ascultător care a început pe un ton calm, primul lucru vroia să ia toate averile iar al doilea, să mărească salariile. La al treilea lucru, ne-a transmis ceva de dulce. A fost prima ţeapă în direct, am rămas toţi trei mască”, zâmbeşte Marius. „Mai aveam o emisiune de muzică rock, românească, intitulată „Muzichia”, adaugă Dj-ul.

Primii ani petrecuţi în radio au fost cei mai frumoşi pentru Marius. „La Radio Minisat era în vremea aceea un colectiv excepţional, eram cu toţii prieteni, eram uniţi, eram practic o familie. Făceam tot felul de glume, ţin minte că un coleg nu ştia cum se pronunţă Diana King – Shy guy. I-am scris pe hârtie „daiana king – şai gai”, iar după ceva timp alt coleg a trecut şi a pus căciuliţe la fiecare „A”, astfel că pe post a ieşit „acum ascultăm dăiănă king – şăi găi. Nu trecea nicio zi fără câteva astfel de întâmplări. O frază a rămas celebră, eu o folosesc şi astăzi, „Bună dimineaţa şi bine v-am găsit la ştirile prânzului”, râde Marius.

A organizat în cadrul radioului 11 concerte, toate de ziua radioului, în care a avut ocazia să cunoască foarte mulţi artişti din România. „La ediţia cu numărul 11 am fost felicitat călduros printr-o strângere de mână, un coleg chiar m-a întrebat dacă mi-a fost pus ceva în palmă, i-am răspuns că nu a fost decât o strângere de mână”, zâmbeşte ironic Marius.

A fost DJ pe vapor

După 9 ani a renunţat la radio pentru un job pe un vas de croazieră. „Am luat decizia să plec pe vapor şi datorită salariului pe care îl primeam. Am plecat ca DJ, am colindat aproape toată Europa. Pe al doilea vas am lucrat ca Stage Manager pe coasta de est a SUA, la Fort Lauderdale. Eu aveam grijă de cei care cântau să vină la repetiţii, aveam grijă de tot ce însemna organizare evenimente la bordul vasului” povesteşte Marius. „Într-una din ieşirile de pe vapor, am ajuns într-un restaurant cu specific românesc, Transilvania. Am mâncat ciorbă de burtă, sarmale şi am băut bere Ursus. În local cânta şi o trupă românească. La un moment dat au cântat „Măicuţă te-aş întreba, unde e Târgoviştea”, în clipa aceea aş fi fost în stare să vin înot acasă”, îşi aminteşte Marius.

S-a întors la radio

După exeperienţa vaselor de croazieră Marius s-a întors tot în radio. În 2006 a intrat la White FM, un proiect nou, cu alt gen de muzică.. „Aici fac matinalul, mă trezesc ca minerii la 5,30, m-am ferit dintotdeauna de intervalul ăsta, până la urmă m-a ajuns. Anul acesta am început şi o emisiune TV, „Personaje şi personalităţi”, o emisiune în care prezint personalităţile locale”, spune DJ-ul.

Combină radioul cu teatrul


Student al Facultăţii de Teatru „Thalia” din Târgovişte, în 1996, a participat, datorită lui Dan Ţopa, la un proiect de socializare prin teatru alături de studenţi de la ATF şi de la o companie teatrală din Lancaster. „A fost prima dată când m-am gândit că aş putea renunţa la România şi să mă stabilesc afară”, spune Marius.

În acest moment este regizor tehnic la Teatrul pentru Copii şi Tineret Mihai Popescu. „Este o muncă frumoasă, pe lângă treaba de regizor tehnic mai sunt şi luminisat sau maşinist, suntem un teatru mic, posturile sunt blocate aşa că fac mai multe lucruri, dar nu e cumul de funcţii”, zâmbeşte Marius.

Ce-i place:
„Rock-ul înainte de orice pe lumea asta. Am şi un nume, Deep Purple. Iubesc radio-ul şi sunt îndrăgostit de Marea Mediterană, de culoarea şi de limpezimea ei.”

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac proştii şi prefăcuţii. Mai sunt două categorii care nu îmi plac deloc şi care sunt şi foarte  răspândite, parveniţii şi maneliştii.”

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

Se poate trăi din RADIO?
M.M.: „Se trăieşte atât de bine din radio încât am mai avut nevoie de un job. Nu la radiourile din provincie, de regulă sunt radiouri mici, locale, nu te poţi compara cu radiourile din Bucureşti, este cu totul altceva acolo, de exemplu preţurile de difuzare a spoturilor. La radiourile mari un spot ajunge şi la 1000 de euro difuzarea în timp ce la un radio local, o difuzare costă 3 euro şi cu asta cred că am zis tot.”

Ce poţi pune pe primul loc, radioul sau teatrul?
M.M.: „Nu le pot pune în competiţie. De exemplu pentru radio am renunţat la proiectul „Danaidele”, al lui Silviu Purcărete, piesă de foarte mare succes cu care s-a plecat într-un turneu mondial. Am renunţat pentru că vroiam să fac radio. Dacă aş mai avea ocazia acum aş proceda altfel.”

Profil:
Născut: 17 iulie 1970, Pucioasa, judeţul Dâmboviţa
Studii: Facultatea de Teatru „Thalia” Târgovişte, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Universitatea Spiru Haret
Profesie: regizor tehnic, jurnalist
Familie: căsătorit, doi băieţi

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite