Targoviste: Grevă de avertisment, de două ore, în administraţia locală

Targoviste: Grevă de avertisment, de două ore, în administraţia locală

Deşi era grevă, au fost deschise câteva ghişee pentru ca cei care au venit să-şi plătească impozitele să nu aştepte afară

Încă de la primele ore ale dimineţii, câţiva târgovişteni s-au prezentat la Serviciul de Impozite şi Taxe, pentru a-şi achita dările către stat, neştiind de greva funcţionarilor. Pe uşile de la intrarea în sediile instituţiilor publice erau lipite afişe care anunţau greva de avertisment de două ore precum şi motivele pentru care funcţionarii publici au declanşat această formă de protest.

Unele ghişee au fost deschise mai devreme

Angajaţii instituţiei au luat totuşi decizia de a face rabat de la acţiunea de protest pentru ca cei veniţi să plătească impozitele, să nu stea prea mult în frig. “Ne-am gândit să deschidem câteva casierii mai devreme, pentru a nu-i lăsa pe oameni să aştepte în frig. Pe lângă asta, printre ei sunt şi oameni care vin la începutul programului şi dacă i-am ţine până la ora 10,00 ar întârzia la muncă. Sunt doar câteva ghişee deschise”, a declarat unul dintre funcţionarii Primăriei.

“Grevă grevă dar impozitele trebuie colectate”


Târgoviştenii care au venit să îşi plătească impozitele s-au bucurat de decizia instituţiei însă s-au şi amuzat puţin pe seama faptului că funcţionarii nu au scăpat ocazia de a mai colecta nişte bani. “Grevă, grevă, am înţeles, dar cum să mă lase fără să îmi ia banii, când e de luat bani, toată bunăvoinţa. Eu până la urmă mă bucur pentru că nu mai stau până la 10,00”, a declarat amuzat unul dintre cei veniţi să îşi achite taxele.

Pentru 12 februarie se anunţă grevă generală!

Funcţionarii publici sunt nemulţumiţi de reducerea posturilor din administraţia locală şi de legea unică de salarizare. Ei solicită păstrarea locurilor de muncă, păstrarea veniturilor salariale din luna decembrie 2009 şi acordarea dreptului, autorităţilor locale, de a decide necesarul propriu de personal. În plus, funcţionarii publici cer Guvernului să recunoască dreptul autorităţilor locale de a acorda suplimente financiare sau materiale angajaţilor. „Pe 9 februarie se vor organiza acţiuni de pichetare a Ministerului Muncii şi Ministerului de Interne, iar dacă nu se va rezolva nimic, pe 12 februarie vom declanşa grevă generală pe perioadă nedeterminată”, a declarat Răzvan Coroliu, vicepreşedintele Sindicatului din Administraţia Publică Locală Dâmboviţa.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: